Znakovi koji ukazuju na tijelo puno toksina

Znakovi koji ukazuju na tijelo puno toksina


Dobro je omogućiti probavi da se malo odmori i kasnije bolje radi. Naime, što je probava bolja, i mi smo zdraviji.

1. Žudnja za šećerom 

Prehrana koja obiluje šećerom i prerađenom hranom čini da se organizam ponaša kao da je na vožnji roller-coasterom jer naglo podiže i spušta šećer u krvi te utječe na hormon leptin (odgovoran za glad) što rezultira time da ljudi posežu za nezdravom hranom. Nakon detoksa organizam će se oporaviti, hormoni vratiti u normalu i onda možete početi jesti nutritivno bogate namirnice.

2. Probavne smetnje

Ovo je jedan od očitih znakova da je tijelu potreban detoks. Zatvor, dijareja (proljev), nadutost i vjetrovi nisu samo neugodni nego su i jasan znak da se ne hranite kako biste trebali i da crijevima treba ‘resetiranje’.

3. Sklonost sezonskim alergijama 

Ako crijevna mikrobiota nije u ravnoteži to znači i da je imunitet loš. A budući da su sinusi svojevrsni nastavak

4. Jedete zdravo, ali se tako ne osjećate 

Iako jedete zdravo to ne znači da povremeno ne trebate napraviti detoks. Eliminacijom određene hrane na neko vrijeme dat ćete svojim crijevima predah i tako odstraniti štetne toksine iz organizma i osnažiti ga.

5. Koža nije čista 

Kada se u tijelu nakupe toksini to može utjecati na slabiji rad jetre (koja je glavni organ za detoksikaciju). Budući da se kroz kožu putem znoja također izbacuju štetne tvari iz organizma, svi ti toksini mogu se pokazati na površini kože u obliku akni, osipa i upalnih procesa.

6. Stalno ste umorni?

Stalan umor može imati i dublji problem koji se odnosi na rad nadbubrežne žlijezde. Do tog poremećaja dolazi kada mozak i nadbubrežne žlijezde nemaju dobru komunikaciju zbog povišene razine kortizola do koje dolazi zbog nakupljenih toksina, upala i disbalansa mikrobiote.

7. Zaboravljivost 

Ako se naprežete prisjetiti nekih pojedinosti koje su se dogodile tog dana, vaš mozak je “zamagljen”. Kada tijelo ne može dovoljno brzo eliminirati toksine oni se skupljaju u tijelu i uzrokuju upale. Previše upala oštećuje zaštitnu barijeru krvi u mozgu i slabi pamćenje. Detoks će eliminirati otrove što će ublažiti upalni oksidacijski stres u hipotalamusu pa ćete moći i jasnije razmišljati.

8. Bol u zglobovima

Kronična upala ostavlja posljedice na mišićima i zglobovima. Ako su zglobovi i mišići često bolni, ukočeni i kruti, osobito ako vježbate, to je veliko upozorenje da se u tijelu odvijaju upalni procesi.

9. Stalno ste pod stresom 

Detoksikacija ne podrazumijeva samo izbacivanje nepoželjnih namirnica, nego i smanjenje stresa jer je on veliki okidač za autoimune bolesti te depresiju.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS