Znakovi koji se javljaju mjesec prije infarkta

Znakovi koji se javljaju mjesec prije infarkta


Simptomi koji ukazuju na mogući srčani udar mogu se javiti mjesec dana ranije, a u nekim slučajevima i prije. Kako biste to mogli prepoznati na vrijeme, dobro je biti upoznat s mogućim znakovima. Primijetite li neki od ovih simptoma, ne trebate paničariti, ali u svakom slučaju javite se svom liječniku kako biste odagnali moguće sumnje.
Ovo su neki od najčešćih ranih znakova srčanog udara:

 Bol u grudima

Muškarci i žene osjećaju bol u grudima različito i prema intenzitetu i prema trajanju. Kod muškaraca, ovo je jedan od najizraženijih simptoma koji ukazuju na mogućnost srčanog udara, i nikako ga se ne smije ignorirati. Kod žena, ovaj simptom se javlja samo u 30 posto slučajeva.

Prekomjerno znojenje

Ovo stanje je rani i jedan od ozbiljnijih znakova koji upozoravaju na mogući srčani udar. Znojiti se možete u bilo koje doba dana ili noći. Češće se javlja kod žena nego kod muškaraca, no one ga često znaju protumačiti kao valove vrućine vezane za menopauzu.

Nepravilan srčani ritam

Artimija ili nepravilni otkucaji srca česti su i za vrijeme napadaja panike. Nju češće iskuse žene nego muškarci. Promjene srčanog ritma nastaju iznenada i manifestiraju se na dva načina: aritmijom (nepravilnom srčanom frekvencijom) ili tahikardijom (ubrzanim otkucajima srca).

Kratak dah

Nemogućnost dubokog udisanja jedan je od jasnih znakova mogućeg srčanog udara. Javlja se i kod muškaraca i kod žena oko šest mjeseci prije infarkta.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS