Znakovi da ne jedete dovoljno proteina

Znakovi da ne jedete dovoljno proteina

umor-vjezbanje-3311b670bdbb8b80a5b95f7ecc7c160e_view_article
Bjelančevine su uključene u gotovo sve procese u našem tijelu. One su zaslužne za izgradnju mišića, rast kose i noktiju te sudjeluju u stvaranju hemoglobina koji prenosi kisik u tijelu. Evo nekoliko znakova koji bi mogli ukazivati da vam nedostaje ovih iznimno važnih hranjivih tvari:
Imate nekontroliranu želju za slatkim
Proteini održavaju dugo nakon obroka osjećaj sitosti te pomažu zadržati razinu šećera u krvi stabilnom tijekom dana. Ako je razina šećera u krvi je nestabilna, zbog čega osjećate uspone i padove energije, možda ćete morati povećati svoj unos proteina.
Dekoncentrirani ste
Bez dovoljno proteina, razina šećera u krvi strmoglavo pada i postajete rastrojeni. Proteini pomažu mozgu da ostane oprezan i fokusiran u svakom trenutku.
Slabost u mišićima
Ako vam je teško odnijeti vrećice s namirnicama od auta do hladnjaka u stanu, onda krivca potražite u svojoj prehrani. Kada ne jedete dovoljno proteina, tijelo počinje „razbijati“ pohranjene proteine u obliku mišića i drugih tkiva. To će smanjiti mišićnu masu i vašu snagu općenito te će vam vježbanje i obavljanje svakodnevnih zadataka postati veći izazov.
Otpada vam kosa
Proteini igraju veliku ulogu u rastu kose i održavaju folikule na glavi jakim. Ako vam kosa nenormalno otpada, možda vam nedostaje bjelančevina u prehrani.
 
Stalno ste umorni
Ovdje ne govorimo o osjećaju ošamućenosti kad se probudite, nego o osjećaju umora koji vas prati kroz cijeli dan. Ako vas usred dana uhvati jaka želja za odmorom, vjerojatno vam nedostaje proteina. Osjećaj umora ne mora biti samo fizički. Mentalni nedostatak motivacije je također ponekad povezan s nedostatkom proteina.
Uvijek ste gladni
Proteini će vas zasiti i do sljedećeg obroka nećete pomisliti na nezdrave grickalice. Istraživanja su pokazala da konzumacija proteina za doručak također može pomoći da jedete manje tijekom dana.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS