Zlatno mlijeko od kurkume odličan napitak za vašu kičmu

Zlatno mlijeko od kurkume odličan napitak za vašu kičmu

zlatno-mlijeko
Ovaj prijatan i topao napitak izuzetno je koristan za kičmu. „Zlatno mlijeko“ pomaže kod ponovnog uspostavljanja „kičmenog maziva“ i ispira naslage soli. Koristan je za hematopezu (formiranje krvnih čelija deobom, i diferencijacija matičnih čelija u koštanoj srži), debelo crijevo, nervni sistem i koštano tkivo.
„Zlatno mlijeko“ je čarobni napitak koji takođe pomaže u produženju mladosti, normalizuje ceo probavni sistem, ima blagotvorno dejstvo na jetru. Uklanja toksine, poboljšava ten i podstiče dugovećnost.
Veoma je efikasan kod artritisa i artroze, jer sa konzumiranjem „Zlatnog mlijeka“ povećava se pokretljivost zglobova. Moram naglasiti da je veoma popularan kod ljekara ruske alternativne medicine.

„Zlatno mlijeko“ Priprema:

Za početak pripremiti pastu od kurkume.
Biće potrebno 40-50 gr kurkume i 100-150 ml. vode.
Naspite kurkumu u prahu u vodu, promješajte i dovedite do ključanja. Kuhajte oko 7-8 minuta, dok se sadržaj ne zgusne.  Stalno mješajte. Ako je mješavina suviše gusta, dodajte malo vode. Smjesa treba da liči na gusti jogurt.
Za to vrijeme pripremite mlijeko, za koje će biti potrebno:
– 250 ml mlijeka
– 2 kašike (40 ml) sirovog (nerafinisanog) bademovog ulja  (po želji)
– med po ukusu
Mlijeko prokuhajte  i dodajte u njega bademovo ulje (po zelji). Sklonite sa vatre i sipajte u šolju. Dodajte 1 kašikicu pripremljene paste od kurkume. Zasladite medom po svom ukusu.
Pastu od kurkume  možete pripremiti u većoj količini i na duži period. U zamrznutom stanju čuva svoja svojstva 40 dana.  Pastu čuvajte u frižideru.
Gotovu pastu dodavati u vruće mleijko (čaj) po 1 kašikicu, zajedno sa medom i biljnim uljem (po zelji).
„Zlatno mlijeko“ preporučuje se piti na prazan stomak, pošeljno ujutru i pred spavanje.
„Zlatno mlijeko“ se pije 40 dana. Kurs lijecenja  – dva puta godišnje, po 40 dana.
Pažnja: oni koji imaju probleme sa žučnom kesom – bolje ne rizikovati, jer kurkuma ima diuretički efekat.

Šta sve liječi kurkuma?

Savremena nauka kao i tradicionalna medicina, visoko cijeni ovu ljekovitu biljku. Žuti alkaloid kurkumin jeste glavni aktivni sastojak biljke. Ljekovitost kurkume, objašnjava se time što ljut ukus ove biljke ubija klice i parazite, uništava naslage sluzi, masti, lepljive toksine, podstiće krvotok i kompletan metabolizam. Gorak ukus je najbolje sredstvo protiv trovanja, groznice, upala, bolesti krvi i kože. Takođe uklanja čireve, salo, znoj, gnoj, svrab, čisti majčino mlijeko, matericu, jetru.
Kurkuma se može nabaviti u svakoj bolje snabdjevenoj prodavnici hrane, kao samostalan začin ili u sastavu začina karija.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!