Čudotvorni zlatni med

Čudotvorni zlatni med


Zlatni med je najmoćniji prirodni antibiotik, koji ima neprocjenjiva ljekovita svojstva, a dobiva se mješavinom kurkume i meda. Mješavina kurkume i meda pruža jaka antiupalna svojstva, jača prirodni imunitet i uništava bakterije.
Za liječenje određenih bolesti kao što su upale te za bolju zaštitu od raka, ponekad je bolje posegnuti za prirodnim lijekovima kao što su prirodni antibiotici. Svoje su mjesto na popisu djelotvornih lijekova pronašli med i kurkuma.
Dok je kurkuma nezaobilazan začin za bolje zdravlje organizma zbog antioksidativnih i antiupalnih svojstava, med je namirnica koja pomaže ojačati imunitet te s drugim ljekovitim namirnicama liječi od prehlada i štiti organizam.

Ljekovita svojstva meda

Med je namirnica koja bi se trebala naći na jelovniku mnogih budući da ima brojna ljekovita svojstva. Odličan je kao antiseptik jer pomaže smanjiti bol te za kožne bolesti jer pomaže ublažiti svrbež i osip.

Kako ga pripremiti;

Lijek od kurkume i meda se radi tako da se pomiješa 150 g meda sa 1,5 kašikicu kurkume u prahu. Sastojci se dobro izmiješaju, te se smjesa stavlja u staklenku. Ukoliko osjetite simptome prehlade ili gripe, odmah počnite liječenje ovim čudotvornim pripravkom.
Liječenje traje tri dana, a provodi se tako da se prvi dan popije pola čajne kašikica svakih sat vremena, drugi dan se popije pola čajne kašike  svaka dva sata i treći dan se popije pola čajne kašike tri puta u danu.
Med trebate zadržati u ustima sve dok se u potpunosti ne otopi! Uz ovakvo liječenje brže ćete se oporaviti od prehlade i gripe, a može vam pomoći i kod problema i bolesti dišnih puteva . Tada je najbolje piti 1 čajnu kašikui zlatnog meda, tri puta na dan. Ovu terapiju provodite sedam dana.
Kurkuma snižava krvni pritisak  i sprječava zgrušavanje krvi, pa ukoliko imate hipertenziju i hemofiliju, ili uzimate bilo kakve lijekove te imate dijabetes, posavjetujte se s liječnikom.Osobe koje imaju problema s bolestima žući trebale bi izbjegavati kurkumu, jer ona izaziva kontrakcije mišića vrećice.
Lijek od meda i kurkume nema negativnih utjecaja na crijevnu floru, kao što to imaju antibiotici koje bolesnici dobivaju kako bi se izliječili. Antibiotici ubijaju korisne bakterije u crijevima te narušavaju ravnotežu, za što se kod zlatnog meda ne morate brinuti

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!