Zimi se uklanjaju pigmentacijske mrlje

Zimi se uklanjaju pigmentacijske mrlje

pigmentacijske-mrlje
Pigmentacijske mrlje na licu izgledaju kao onečišćenje kože, te nisu lijep prizor. One nastaju zbog pojačane proizvodnje melanina, a melanin se taloži u stanicama kože. Osobe koje pate od pigmentacijskih mrlja trebaju znati da se zimi one mogu ukloniti.
Za uklanjanje pigmentacijskih mrlja potrebni su estetsko korektivni zahvati, koji se provode od rane jeseni pa sve do ranog proljeća. Uz tretmane koji se prakticiraju kod kozmetičara ili dermatologa, najvažniju ulogu imaju kreme za sunčanje sa zaštitnim faktorom 50.
Poznato je da se za izbjeljivanje pigmentacijskih mrlja koristio limunov sok, a danas se u prodavaonicama mogu pronaći brojni proizvodi koji su namijenjeni ujednačavanju boje kože.
Trudničke mrlje nastaju kod žena koje su u drugom stanju, ili koje konzumiraju kontracepcijske tablete, ili pak hormonsku nadomjesnu terapiju, a mogu biti i posljedica blagog hormonskog poremećaja. Te se mrlje prepoznaju po smećkastim mrljama, čiji je oblik nepravilan, a pojavljuje se na obrazima, nausnici, čelu ili nosu. Takve mrlje su najčešće kod tamnoputih i mlađih žena.
Za vrijeme terapije treba biti oprezan, te je dobro znati da se nakon tretmana mogu javiti i popratne pojave koje su neželjene, kao primjerice jače mrlje. Dermatolog će na temelju fototipa kože, dobi pacijenta, tipu kože i stanju kože procijeniti koji tretman je najbolji za uklanjanje mrlja.

Najčešće pigmentacijske mrlje su one koje su posljedica starenja kože, a koje se pojavljuju na koži koja se pretjerano izlaže suncu, te su znak ubrzanog starenja kože.
Radi se o glatkim smećkastim mrljama koje se javljaju na području dekoltea, lica i nadlanica. Ove mrlje su poznatije kao staračke pjege. Za posvjetljivanje staračkih pjega primjenjuju se različita sredstva, poput dermoabrazije i kemijskog pilinga.
Smećkasto crvene ili smećkaste mrlje mogu se pojaviti zbog korištenja kozmetike koja sadrži fotosenzibilatore te eterična ulja, ali mogu se javiti i zbog parfema koji se nanosi na dijelove tijela koji su izloženi suncu.
Ukoliko se kožu zaštiti od sunca, te se prestanu koristiti proizvodi koji joj smetaju, mrlje se mogu same od sebe povući nakon nekog vremena. Potrebno je voditi računa o svom zdravlju i pobrinuti se o zaštiti kože od svih negativnih utjecaja kako bi dugo bila lijepa i zdrava.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!