Želite li smršaviti? Vrijeme  je da pokušate s čajem od maslačka.

Želite li smršaviti? Vrijeme je da pokušate s čajem od maslačka.


Znate li koliko je maslačak ljekovit i neophodan kada je u pitanju zdravlje svakog čovjeka? Maslačak je već dugo prisutan u liječenju, a njegovo pozitivno djelovanje na zdravlje otkrili su još u Kini. U njihovoj tradicionalnoj medicini maslačak je neizostavan dio liječenja.
Unatoč tome koliko je maslačak važan u životu svakog pojedinca, u početku se na njega gledalo kao na korov bez ikakve koristi koji se čupao i uklanjao. Zahvaljujući timu stručnjaka došlo se do saznanja kako maslačak nije samo korov koji treba maknuti.
Postoje različiti dijelovi maslačka koji se mogu iskoristiti, pa se tako zeleni dijelovi koriste za salate, dok se cvijet može upotrijebiti za pripremu čaja. Koliko je maslačak ljekovit svjedoči i informacija kako u sebi ima više karotena nego mrkva, a pored toga je vrijedan izvor raznih vitamin.
Želite li smršaviti? Onda je vrijeme da pokušate s čajem od maslačka. Upravo on pomaže kod trošenja kalorija i boljeg rada probavnog sistema. Čaj od maslačka vas potiče na učestalo mokrenje, a kako urin sadrži do 4 % masti, mokrenjem ćete izbaciti određenu količinu masti.
Imate li problema s visokim krvnim pritiskom? Nažalost danas je puno onih koji zbog veće količine stresa imaju visoki krvni pritisak . Radi se o tegobi koja može predstavljati ozbiljan problem i ako se ne kontrolira, može završiti stanjem opasnim po život.
Povećani krvni pritisak  možete držati pod kontrolom zahvaljujući čaju od maslačka, a koji u sebi ima potrebne elemente koji će pomoći u reguliranju krvnog tlaka. Pored toga čaj je odličan jer pomaže kod smanjenja kolesterola i rizika od srčanih bolesti.
Čaj od maslačka je odličan izvor vitamina, željeza i proteina. Upravo zbog toga pomaže osobama koje pate od anemije, a zahvaljujući organskom natriju od velike je važnosti za sve one koji imaju nisku razinu natrija.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!