Zašto neke žene ne žele djecu

Zašto neke žene ne žele djecu

zenee
Majka ima veliku, cjeloživotnu ulogu, koja nekad nije jednostavna i iziskuje mnogo truda, odricanja i žrtve, pa zato neke žene ne žele djecu. Živi se u svijetu kada je stopa razvoda na vrhuncu, prema statistikama svaki drugi-treći brak završava razvodom.
Ogorčene situacijom mnoge žene ne žele stupiti u brak, a kamoli imati djecu. Neke žene ne žele prihvatiti toliku odgovornost i odreći se dijela svog života i svu pažnju usmjeriti na jedno malo, živo biće koje ovisi o njima.
Imati vlastito dijete znači biti mu dostupan cijeli dan, cijeli život. Do njihove punoljetnosti posvećuje mu se cjelodnevna pažnja kako bi se pravilno odgojilo i imalo adekvatno obrazovanje.
U njihovoj fazi odrastanja, majke su njihov stup i one ih usmjeravaju kroz život. Od njih žele napraviti poštene i odgovorne ljude, koji će biti dobar primjer lijepog odgoja. Kada odrastu, opet su tu za njih, kao cjeloživotna podrška.
Neki misle kako imati djecu znači ne imati slobodu, pa je to veliki razlog zašto njihova odluka o djeci pada u drugi plan. Za njih je sloboda dragocjena i ne mogu je se odreći. Majčinstvo je težak posao, ali ne postoji niti jedna druga zamjena koja može istovremeno pružiti toliku sreću, ispunjenost i radost.
Neke žene smatraju kako žele svoju energiju, novac, slobodu i vrijeme tratiti na putovanja, žele uživati u životu i misle da im djeca tu smetaju. Okružene su nećacima, nećakinjama, prijateljevom djecom i to im je dovoljno za ispunjenje. Nemaju osjećaja i poriva da postanu majke.
Takvu odluku treba poštovati jer biti majka je vlastita odluka na koju nitko ne bi smio utjecati. Putovanja, rad, česte zabave, izlasci nisu u okvirima odgoja djeteta. Ne treba se zapostaviti zabava, prijateljstvo, ali nekih stvari kao majka je potrebno odreći se.

Neki ljudi koji imaju djecu tvrde kako se nisu prestali zabavljati, nisu zapostavili prijateljstva, nisu se odrekli putovanja. Sve to čine sa svojom djecom i jednostavno uživaju u svakom trenutku, baš kao i oni koji ne žele djecu.
Ne imati vlastito dijete je stvar vlastite odluke, mišljenja i stavova. Imati dijete znači ne odspavati svaki put kada ste umorni, a toga se žene koje ne žele djecu ne žele odreći. Žele u svakom trenutku odspavati, otputovati i raditi što god požele.
Druge žene su razočarane svijetom koje bi okruživalo njihovo dijete, informatička revolucija je uzela svoj danak i to nije zdrava okolina za odgoj djeteta, pa radije niti nemaju.Mnoge žene koje ne žele djecu se opravdaju kako jednostavno ne znaju s djecom i ne znaju kako bi se brinule o njima.
Za neke su sve ovo opravdanja i žene koje imaju djecu rado bi ušle u debatu s onima koje nemaju. To je tema koja ne traži raspravu. To je odluka koja je doživotna, najodgovornija i najteža.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS