Za bezbrižno grickanje prije spavanja….

Za bezbrižno grickanje prije spavanja….

smoothie-banana-3
Sigurno vam se nebrojeno puta dogodilo da ste večerali, ali ste sat vremena prije spavanja opet gladni. Ako ne znate za kojom hranom posegnuti, donosimo vam šest super namirnica koje će vam pomoći da spavate mirno i sito, pritom ujutro nećete biti naduti.
Istraživanja su pokazala povezanost noćnog jedenja s većom sklonošću ka debljanju. Ali šta učiniti ako se vaš želudac javlja neugodnim zvukovima?
Ako posegnete za pogrešnom hranom ujutro ćete se osećati naduto, umorno i gladno i sve to može rezultovati prejedanjem koje može dovesti do debljanja. Posegnite za jednom od ovih niskokaloričnih namirnica i nećete imati brige!

Žitarice

Porcija žitarica s malom količinom šećera i puno ovsenih pahuljica, odličan je izbor za snack prije spavanja. Žitarice se sporo ali lako vare i nemaju mnogo kalorija pa će vas zasititi. Poslužite ih s malomasnim mlijekom.

Grčki jogurt

Grčki jogurt odličan je izbor u bilo koje doba dana, a uveče će zadovoljiti vašu potrebu za proteinima i pomoći će vam da smirite želudac u slučaju da ste taj dan pojeli nešto masno ili jako što bi vas moglo mučiti noću.

Ćureće bijelo meso

Ćuretina je bogata triptofanom koji pomaže da lakše zaspemo, ima malo masnoća i bogata je proteinima. Dve komadića ćuretine nemaju više od 100 kalorija pa je to odličan izbor prije spavanja.

Jabuka i kašika maslaca od kikirikija

Jabuke su bogate vlaknima i hrskave su teksture pa će zadovoljiti potrebu vaših zubi za kasnonoćnim hrskanjem. Proteini u kikirikiju će vas učiniti sitim, ali neće vam stvoriti težak osjećaj u želudcu.

Mrkva

Mrkve  su bogate nutritivima i nahraniće vas i ostaviti sitima, a ne sadrže masnoće. Operite nekoliko mrkvica i grickajte ih bez griže savjesti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!