Vodom protiv celulita

Vodom protiv celulita

celulit-tretman
Uprkos široko zastupljenom mišljenju, celulit na butinama, stomaku i zadnjici  nije problem koji pogađa samo osobe s viškom kilograma. Upravo suprotno – s njim se susreću i devojke i žene na čijim su ofingerima modeli manjih konfekcijskih veličina. To znači da vam stroge dijete i izgladnjivanje neće pomoći da se oslobodite celulita, već će vam samo ugroziti metabolizam.
Odgovor kako skinuti celulit sa butina, najpre morate  potražiti u zdravoj ishrani  i promjeni vašeg svakodnevnog jelovnika.
Ako želite problem da ublažite , obogatite ishranu vitaminima, koji jačaju vezivno tkivo. Istraživanja su pokazala da C vitamin , osim što je dobar antioksidans, snižava nivo masnoće u krvi, ojačava krvne sudove i vezivno tkivo. Nedostatak ovog vitamina, kojim je bogato voće i povrće, može izazvati slabljenje krvnih sudova, kao i proširene vene.
Vitamin B6 takođe pomaže jačanje vezivnog tkiva i deluje kao prirodni diuretik (eliminiše vodu i materije koje celulit čini vidljivijim). Ima ga u zelenom lisnatom povrću, mahunarkama, piletini, ribi i bananama, a veoma je bitan za pravilnu apsorpciju cinka. Naime, ovaj vitamin je uz kalcijum vrlo važan, jer stimuliše lučenje kolagena, sastavnog dela vezivnog tkiva
Ne pokušavajte da se rešite celulita ako niste spremni da konzumirate dovoljno vode. Istraživanja su pokazala da je on manje primetan na zdravoj, hidriranoj koži, pa je voda od ključnog značaja za poboljšanje izgleda problematičnih područja.Ova dragocjena tečnost nije kalorična, a donekle izaziva osećaj sitosti. Takode, preporučuje se sočno voće I povrće, poput dinje, grožđa, paradajza, krastavca…
Kafa protiv celulita
Ovo je izvanredan piling za celo tijelo, koji se vrlo jednostavno pravi:

Uzmite 5 velikih kašika taloga od kafe i pomešajte ih sa morskom solju (150 g), dodajte im dvije supine kašike domaćeg maslinovog ulja i par kapi lavandinog eteričnog ulja. Sada ovu mješavinu nanosite i utrljavajte blagim kružnim pokretima na vase butine, kao i na druga mesta na kojima imate celulit,. Nakon masaže, kožu saperite mlakom vodom . Poznato je da kafa, kao i morska so imaju blago abrazivno dejstvo – tj. uspešno uklanjaju staru kožu zajedno sa izumrlim ćelijama.. Nakon tretmana kafom, vasa koža će postati baršunasta i glatka te vam ovaj metod svakako preporučujemo.

I budite uporni u svojoj borbi protiv ovog defekta kože!!
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!