Vježbom do boljeg seksa

Vježbom do boljeg seksa

Attractive Happy Couple Kissing on Beautiful Sunny Beach, Image: 282205150, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: yes, Credit line: Profimedia, Designpics
Htjeli mi to priznati ili ne, seks je fizički vrlo zahtjevna aktivnost. Želimo li da ona traje (i traje), ključne su snaga i fleksibilnost. Vježbate li ključne mišiće, ne samo da ćete dobro izgledati nego ćete i produljiti užitak sebi i svom partneru. Kako biste  bili u formi i za krevet i izvan njega, donosimo vam nekoliko jednostavnih i zabavnih vježbi.
Pojedini položaji u seksu mogu biti naporni za mišiće stražnjice, tetive i kvadricepse. Primjerice, kad je u pitanju “jahanje”. Kako biste ojačali mišiće nogu i stražnjice, poslužite se čučnjevima. Ako imate loptu za pilates, koristite nju u vježbi, a ako je nemate, jednostavno se bez nje naslonite uza zid ili vrata i izvodite vježbu. Postavite loptu na zid tako da vam dodiruje donji dio leđa i trticu. Ruke ispružite na bedrima prema koljenima. Polako se počnite spuštati u čučanj sve dok vam bedra ne budu paralelna s podom. Vodite računa o tome da su vam ruke na koljenima, a težina oslonjena na pete. Zadržite taj položaj 15-ak sekundi, uspravite se, odmorite 30-ak sekundi i ponovite pet puta.
Ne prakticirate li seks često (a trebali biste), sljedeće jutro zna biti bolno iskustvo. Kako biste pripremili mišiće zdjelice i bedara za bezbolnu zabavu u krevetu, potrebno vam je nešto više prostora na podu. Spustite se na koljena i oslonite na ruke ispred sebe. Ispružite lijevu nogu ravno iza sebe, opuštenog stopala. Pazite da vam noga bude ravna i paralelna s podom. Lagano privucite nogu prema lijevoj strani tijela tako da vam noga u odnosu na tijelo radi kut što bliže 90 stupnjeva. Kad dosegnete maksimalnu točku, zategnite stopalo. Zadržite taj položaj barem 10-ak sekundi. Potom opustite nogu i vratite ju u početni položaj. Ponovite i s drugom nogom, ali ne više od dva puta u seriji.
Za žene koje vole biti gore, a da ih pritom ne zabole ruke, izvrsna je vježba ‘Spiderman’. Iako vježba podsjeća na klasične sklekove, zapravo više opterećuje ruke i daje bolje rezultate. Spustite se u položaj za sklekove. Ako su vam klasični sklekovi prenaporni, vježbu izvodite u položaju za “ženske” sklekove. Počnite sa spuštanjem u donji položaj skleka i pritom privucite lijevo koljeno prema lijevom tricepsu – kao da koljenom želite dotaknuti ruku. Vratite se u početni položaj i učinite isto s desnom nogom. Ponovite 10-15 puta u dvije serije.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!