Vitamin B3 je najnovije oružje u uništavanju superbakterija

Vitamin B3, tačnije jedan od njegovih oblika, nikotinamid povećava sposobnost imuniteta da se što lakše bori sa stafilokok bakterijama, otkrili su američki naučnici s Instituta Linus Pauling sa Sveučilišta Oregon.
Naučnici su vitamin B3 testirali na stafilokoknim infekcijama kao što je potencijalno smrtonosna MRSA, zlatni stafilokok otporan na široki spektar antibiotika.Velike doze vitamina povećavaju učinkovitost neutrofila, bijelih krvnih stanica koje jedu i uništavaju štetne bakterije. Glavni izvor ovog vitamina su meso, jaja, mlijeko, riba, krompir, zeleno povrće i kvasac.
– Iako su antibiotici odlični, sve je više bakterija otporno na njih, osobito MRSA ili Staphylococcus aureus. Ovo bi otkriće moglo pomoći u novom načinu tretiranja stafilokoka stimuliranjem jačeg imunološkog odgovora – istaknuo je jedan od istraživača profesor Adrian Gombart.
Neutrofili su prva linija obrane protiv infekcija u krvi, pa iako su potrebna daljnja istraživanja, ne vidim razloga zašto vitamin B3 ne bismo odmah koristili kod oboljelih, napomenuo je profesor Mark Enright s britanskog Sveučilišta Bath.
Izvor: 24sata.hr
BHZdravlje.ba

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS