Uzrok boli u nogama

Uzrok boli u nogama

 bol-u-nozi

Bole li vas noge ponekad? Radi li se o tegobi na koju skoro i ne mislite ili vam ona znatno otežava svakodnevno funkcioniranje? Bol u nozi jedna je od tegoba koja pogađa sve više ljudi, a dok se kod nekih radi o manjem zdravstvenom problemu koji će ubrzo nestati, kod drugih se radi o ozbiljnom zdravstvenom stanju.
Kako bi na vrijeme mogli reagirati potrebno je što prije otići kod liječnika i utvrditi zašto vam se u zadnje vrijeme javlja bol u donjem dijelu tijela. Postoji mnogo razloga zašto se javlja bol na području noge, a među njima je ponekad nedostatak kalcija, ozljeda do koje je možda došlo na treningu ili neispravno držanje. Otkrijte pravovremeno zašto se javlja neugodna i iritantna bol.
Jeste li čuli za išijas? Radi se o najdužem živcu u ljudskom tijelu koje se proteže od donjeg dijela kičme sve do stopala. Ukoliko nastupi stanje zbog kojeg dolazi do pritiska na taj dio tijela, počne se javljati bol koja se kreće širiti, a najizraženija može biti upravo u području nogu.
Tada može doći do problema sa savijanjem noge. Bolovi se mogu kontrolirati uz pomoć analgetika, a u težim slučajevima osobe mogu biti privezane za krevet i po nekoliko dana. Do išijasa najviše dolazi zbog nedovoljne aktivnosti te zbog višesatnog sjedenja na radnom mjestu. Pobrinite se na vrijeme kako bi izbjegli probleme.

Bol u zglobovima je znak da što prije treba liječniku jer se može raditi o autoimunoj bolesti. Lupus je opasan jer dolazi do slabljenja imunog sustava te uništavanja tjelesnih stanica. Osim nogu može zahvatiti i živčani sustav, kožu i pluća.
Ponekad u nogama možete osjetiti trnce ili žarenje, a iako se u većem broju slučajeva javlja zbog umora, moguće je da do neugodnog osjećaja dolazi zbog neuropatije ili oštećenja živaca. Neuropatija se može javiti nakon dužeg vremena konzumiranja alkohola, zbog zaraženosti virusom HIV-a, nedostatka vitamina B te radi dijabetesa.
Ako ste bili izloženi nekom otrovu i nakon toga se javila utrnulost, obratite se što prije liječniku. U svim ostalim slučajevima možete si sami pomoći tako što ćete noge oprati u hladnoj vodi i što ćete svaki dan pronaći dovoljno vremena kako bi odmarali i držali noge na povišenom području. Pratite promjene na tijelu i reagirajte na vrijeme za svoje dobro

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!