Uz ove trikove nećete osjetiti vrućinu! PROBAJTE OBAVEZNO

Uz ove trikove nećete osjetiti vrućinu! PROBAJTE OBAVEZNO


Velike vrućine nisu problem samo tokom ljetnjih dana, po ovakvom vremenu noći znaju biti veoma paklene i ponekad se zaista teško naspavati. Iako vam se ponekad čini da je nemoguće zaspati bez uključene klime, to i nije najbolja ideja za vaše zdravstveno, a i finansijko stanje.Evo nekoliko trikova koji će vam pomoći da se tiokom vrućih noći naspavate što bolje.
Pripremite bocu s vodom
Napunite bocu hladnom vodom i stavite je na zglobove ( iza kolena) ili na područja pulsa (na ručnim zglobovima i vratu). To možete praktikovati svako veče pre spavanja, a možete pripremiti i rezervne boce ako se budete budili tokom noći.
 Hidrirajte se
Prevrtanje u krevetu i znojenje tiokom noći može uzrokovati dehidraciju pa popijte čašu hladne vode prije odlaska na spavanje. Samo nemojte pretjerivati kako ne biste često išli u kupatilo.
Ugasite svjetla
Budući da roletne stvaraju dodatnu toplinu, pokušajte ih preko ljeta koristiti što manje. Srećom, tokom ovog godišnjeg doba sunce zalazi prilično kasno pa vam ne bi trebalo teško pasti držati se prirodnog osvjetljenja što duže. Naveče ugastite svjetla kako bi vam prostorija bila hladnija.
Koristite pamuk
Materijal pidžame u kojoj spavate, prilično utiče na vašu tjelesnu temperaturu. Držite se pamuka i drugih prirodnih materijala koji će omogućiti veći protok vazduha, a time i pomoći da se koža brže hladi.
Raširite se
Ako volite spavati pripijeni uz partnera, ovo vam možda neće biti drago čuti, ali malo prostora će prilično pomoći kvaliteti sna. Ako imate dovoljno prostora, pokušajte spavati raširenih ruku i nogu jer će tako zrak cirkulisati oko vašeg tijela.
Pojačajte ventilator
Koristite li ventilator, možete ispred njega postaviti činiju s kockicama leda. Kako se led bude topio, ventilator će sitne kapljice otpuštati u vazduh i tako će biti hladniji prostor.Ventilator isto tako možete okrenuti prema prozoru kako bi vrući vazduh ispuštao napolje.
 Iskoristite peškir
Mokri peškir možete staviti ispred otvorenog prozora i tako dodatno ohladiti vazduh koji ulazi. Plahte također prije spavanja nakratko možete ubaciti u zamrzivač, no preporučujemo da ih prvo stavite u plastičnu vrećicu kako ne bi pokupile mirise zamrznute hrane.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS