Uticaj trudnoće na imunitet

Uticaj trudnoće na imunitet

Sezonske viroze i prehlade u prosjeku pet puta češće pogađaju trudnice u odnosu na žene koje nisu trudne • No, ne mora nužno značiti da će trudnoća narušavati vaše zdravlje, štoviše, mnogo je bolesti koje u trudnoći poprime mnogo blaži oblik ili čak potpuno nestanu
trudnica

ZDRAVA trudnoća ovisi o mnogo čimbenika, no jedan od najvažnijih svakako je zdravlje trudnice. Za većinu žena trudnoća ne može uticati na pad imuniteta, no postoje i iznimke. U trudnoći se kod žena može pojaviti povećana osjetljivost na određene zarazne bolesti koje ujedno mogu bitno uticati na pad imuniteta.
Sezonske viroze i prehlade u prosjeku pet puta češće pogađaju trudnice u odnosu na žene koje nisu trudne. No, ne mora nužno značiti da će trudnoća narušavati vaše zdravlje, štoviše, mnogo je bolesti koje u trudnoći poprime mnogo blaži oblik ili čak potpuno nestanu. Reumatoidni artritis, alergije i migrene nerijetko u trudnoći dožive poboljšanje.
Liječnici stoga ponovno stavljaju naglasak na brigu o vlastitom zdravlju u trudnoći. Posvetite posebnu pažnju prehrani, tjelovježbi, dovoljno odmarajte i izbjegavajte stres, ali i mjesta koja bi mogla biti izvor zaraze.
Često do tegoba dolazi zbog ukidanja lijekova koje nije sigurno uzimati u trudnoći, pa je potrebno pronaći neko prihvatljivije, najbolje prirodno rješenje ili, ako imate sreće, shvatiti da su tegobe nestale barem u trudnoći.
CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!