Uticaj "loše veze" na zdravlje

Uticaj "loše veze" na zdravlje

8d49a2348e9abf69d428
Znamo da veze nisu uvijek jednostavne, u svakoj vezi ima uspona i padova, no treba prepoznati što je loše razdoblje u vezi, a što je veza ispunjena ljutnjom, tugom i negativnošću. Od zdrave veze živimo dulje jer prihvaćamo i zdrave navike, no ako smo izloženi stalnom stresu izloženi smo i nepovoljnim posljedicama na naše zdravlje.
Loše veze imaju dugoročne negativne posljedice na naš imunološki sustav. U vezama gdje ima puno kritike, negativnosti, gdje se jedan partner uvijek povlači, imunološki sustav je oslabljen. U lošim vezama su partneri skloniji razbolijevanju nego u onim zdravima.

U vezama punim turbulencije nije rijetkost da se događa emocionalno prejedanje. Kada nas nešto muči skloni smo jesti kaloričnu hranu koja nema visoku prehrambenu vrijednost. Može se vidjeti da osobe koje u vezi dobiju na kilaži imaju probleme u vezi. U lošim vezama se događa da partneri na pasivno agresivan način pokušavaju riješiti probleme.
Na ovaj problem treba reagirati na vrijeme kako ne bi došlo do pretilosti.U trenutku kada se osjećamo loše privlačimo i takve partnere. Takvi partneri nam omogućavaju nezdravo ponašanje, čak ga i potiču kao što je alkohol ili droga i verbalno nasilje. Kada se jednom usvoje takvi obrasci ponašanja u vezi, teško ih se osloboditi. Ako dvoje ljudi pije, najvjerojatnije će krenuti nizbrdo jer potiču takvo ponašanje jedno kod drugog..
Ako vam je dan pun stres i konflikata s partnerom, poteškoće sa snom će sigurno doći, a premalo sna povećava rizik od dijabetesa, srčanih oboljenja, uranjene smrti i Alzheimerove bolesti.
Ako u vezi ima više stresa nego ljubavi, partneri će biti skloniji depresijama i anksioznom ponašanju. U takvoj vezi dolazi do pada samopouzdanja jer se partneri počnu podcjenjivati i postaju nemarni. Anksioznost i depresija povećavaju rizik od hroničnih upala.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS