Uske hlače, kravata… mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje

Za ljepotu se nekad isplati pomučiti, no definitivno se ne isplati ugroziti vlastito zdravlje kako biste bili u trendu. Stoga imajte na umu upozorenja naučnika i doktora.

Uske hlače mogu izazvati neurološki poremećaj

Vjerovali ili ne, doktori su jasni po ovom pitanju, uske hlače mogu imati strašne posljedice po zdravlje. Naime, stalni pritisak na živac u bedrima može izazvati oštećenje koje je poznato kao meralgia paraesthetica. Riječ je o ozbiljnom neurološkom poremećaju koji u ekstremnim slučajevima može izazvati i odumiranje tkiva noge. Isti poremećaj može nastati i zbog nošenja visokih peta.

Piercing na licu može izazvati vrtoglavicu

Piercing na licu može oštetiti trigeminalni živac na licu i izazvati simptome poput vrtoglavice. Francuska studija iz 2011. potvrdila je da su ispitanici, nakon što su uklonili piercing, prestali patiti od vrtoglavica i glavobolja.

Modni dodaci mogu biti otrovni

Kako bi napravili što jeftiniju bižuteriju, proizvođači znaju koristiti kadmij, koji je jako otrovan i povezan s mnogim teškim bolestima bubrega i jetre. Otrov se nerijetko krije i u ženskim torbicama. U jednoj studiji je otkriveno da torbice sadrže i do sto puta više od dopuštene količine.

Kravata može oštetiti vid

Nošenje kravate može povećati rizik od glaukoma, koji, ako se ne liječi, može dovesti do sljepoće. U studiji iz 2003., koja je objavljena u British Journal of Ophthalmology i u kojoj je sudjelovalo četrdeset muškaraca, otkriveno je da kravata već nakon tri minute povisuje očni pritisak.
magazin.hr

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!