Ulje koje uklanja ožiljke i mrlje s kože – a pomaže i smršavjeti

Ulje koje uklanja ožiljke i mrlje s kože – a pomaže i smršavjeti


Radi se o eteričnom ulju bergamota – agruma srodnog limunu i naranči, samo što se plod tog drveta ne jede. Ono što je dragocjeno kod bergamota je njegovo ulje koje se dobiva hladnim prešanjem kore ploda.Ako ste ljubitelj crnog čaja, vrste Earl Grey, tada morate znati da mu tu finu, specifičnu aromu daje upravo ulje bergamota kojim se klasičan crni čaj aromatizira. Odličan način za uživanje u Earl Greyu je onaj kako to rade Englezi – u čaj stave malo šećera i nekoliko kapi mlijeka, tek toliko da dobije mliječni izgled. 

Popravlja raspoloženje i puni tijelo energijom

No osim za opuštanje tijekom uživanja u okusu čaja, ulje bergamota pomaže i kod nekih zdravstvenih tegoba. U tradicionalnoj kineskoj medicini, koristi se za bolji protok životne energije.
Na primjer, dobro ga je pomirisati kada se osjećate tjeskobno jer popravlja raspoloženje (stavite nekoliko kapi na komad vate pa pod nos ili u mirisnu lampu da se miris rasprostre prostorijom) – povećava razine dopamina i serotonina, a smanjuje razinu kortizola – hormona stresa.
Odlična je i kupka – napunite kadu vodom, stavite deset kapi ulja bergamota i opustite se. Osim što će vam popraviti raspoloženje, ulje će blagotvorno djelovati i na vašu kožu.

Pomaže izgubiti višak kilograma

Stručnjaci kažu kako ulje bergamota pomaže normalizirati potrebu za hranom pa je dobro da su njegovim mirisom okruženi ljudi koji pokušavaju izgubiti višak kilograma. Kod problema s probavom dobro je umasirati nekoliko kapi ulja na trbuh. Osim što će ubrzati probavu, ova metoda također će reducirati apetit.

Ulje bergamota odlično je i za kožu

Ovo ulje pomaže ukloniti ožiljke, mrlje i akne s kože, čisti pore i normalizira izlučivanje masnoće na licu. Kod kuće možete lako napraviti tonik kojim ćete čistiti lice.
Organic Land d.o.o, Svijet zdrave hrane  
Slatina 18 Tuzla

Telefon: 061 284 600
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!