ULJE KANABISA NADMAŠILO HEMOTERAPIJU? A govorili su da mu je ostalo 18 mjeseci života

ULJE KANABISA NADMAŠILO HEMOTERAPIJU? A govorili su da mu je ostalo 18 mjeseci života

Doza kanabisa je trajala mjesec i po dana, a bila je djelotvornija od šestomjesečnog zračenja hemoterapijom, tvrdi sagovornik britanskog Dejli mejla.
cc25uxlw0aan4nw


Dejvidu Hibitu (33) je dijagnostifikovan rak debelog crijeva 2012. godine, prilikom čega su mu ljekari savetovali da uživa u posljednjih 18 mjeseci života. Počeo je sa primanjem hemoterapija i radioterapija, ali ih je vrlo brzo odbacio, odlučivši da se liječi uljem kanabisa.
– Prijatelji su mi pričali o kanabisu i ja sam tu ideju u početku odbacio. Nikad nisam bio na drogama. Međutim, kada sam shvatio da mi je ponestaje života, odlučio sam se za to. Osjećao sam da me hemoterapije ubijaju i nisam imao šta da izgubim. Nisam mogao da prihvatim činjenicu da ću umrijeti – priča Dejvid.
Kanabisovo ulje je platio 50 dolara, a doza mu je trajala mjesec i po dana, koja je bila djelotvornija od šestomjesečnog zračenja hemoterapijom.
– Samo želim da ljudi budu svjesni da postoje i druge opcije, pored klasične medicine. Od poodmakle faze raka, uspeo sam da doguram do izlječenja – objašnjava Dejvid.
Nakon liječenja u jednoj mančesterskoj bolnici, rak se vratio u julu 2013. i proširio na limfne žlijezde na preponama. Tada je shvatio da hemoterapije nisu djelovale, pa je posegnuo za kanabisom. Postepeno se oporavljao, a uporedo je planirao i svoju svadbu.
Ovo čudo je podstaklo britanske naučnike koji se bave istraživanjem raka (“Cancer Research”) da pokušaju da objasne u čemu je tajna kanabisa. On sadrži kanabinoide, aktivne hemikalije, koje mogu imati različite efekte na ćelije raka, ali ispitivanje na životinjama još traje. Trenutno kliničkih dokaza o  djelotvornosti kanabisa još uvijek nema.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS