Ulje čajevca i negove blagodeti

Ulje čajevca i negove blagodeti

Ulje čajevca ne košta cijelo bogatstvo, a svojim djelovanjem može ublažiti određene tegobe na prirodan način. Radi se o drvetu odnosno grmu čije lišće izgleda poput iglica, a nalikuje čempresu. Popularno ulje čajevca dobiva se iz spomenutog drveta. Eterična ulja mogu biti prva pomoć za opekline, alergije, ugrize insekata, bolove u mišićima ali i ljepotu.

Opekotine i porezotine

Eterično ulje čajevca sadrži antifungalna i antiseptička svojstva pa je izvanredno za stanja poput opeklina, atletskog stopala, posjekotina i ogrebotina, kao i svrbeža nakon uboda insekata. Može nanositi na kožu bez razrjeđivanja u kapima, tako da na posjekotinu ili ubod insekta nakapate 2-3 kapi ulja čajevca.

Protiv alergija

Eterično ulje čajevca se koristi i za suzbijanje alergija i glavobolje. Ukoliko je faza akutna, preporučuje se oblog od hladne vode s dodatkom lavande, metvice i kamilice, a nakon toga njegu s gelom aloe vera kao bazom i nekoliko kapi lavandinog ulja.

Aromaterapija

Svoju je primjenu ulje čajevca našlo i u aromaterapiji. Kad se listovi zdrobe oni ispuštaju esencijalna ulja različitih količina i sastavnica. Ulje je toliko moćno da ga se može razrijediti puno puta. Bez obzira na to, ono će i dalje zadržati svoju učinkovitost.

Njega kože

Smatra se da će pomoći u tretiranju akni, čireva, atletskog stopala, žuljeva, opeklina, uboda insekata, masne kože, osipa, mrlja, bradavica i rana.

Njega kose

Ipak, ulje čajevca se pokazalo kao idealno sredstvo za njegu kose. Iako se koristi za tretman različitih stanja kose i vlasišta, Redovito umasirajte u vlasište ulje čajevca, koje će vam pomoći u otklanjanju mrtvih stanica kože, poboljšat će cirkulaciju što će pomoći u sprečavanju opadanja kose i rastu nove. Ulje od čajevca obavezno razrijedite s uljem od jojobe, badema, kokosa i sl., prije nego što ga nanesete na vlasište. najpoznatije je kao ulje koje se koristi protiv ispadanja kose i proti prhuti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!