Ubrzajte sagorijevanje masti u tijelu

Ubrzajte sagorijevanje masti u tijelu


Pokušavate ubrzati metabolizma i sagorijevanje masti, ali vam ne ide. Uz stpljenje oprobajte i male trikove kojima se možete poslužiti kako biste to postigli. Male promjene u prehrani mogu dati velike rezultate. A ako ne znate o čemu pričamo, samo nastavite čitati.
1. Ljute papričice
Kapsaicin je materija koja je odgovorna za ljut ukus nekih vrsta papričica te aktivan sastojak za ubrzavanje rada metabolizma i za povećanje potrošnje masti. Ovaj sastojak djeluje tako što podiže razinu hemijske supstance u mozgu koja ubrzava srčanu frekvenciju, oslobađanje glukoze i protoka krvi u mišićima. On također može ublažiti osjećaj gladi, a samim tim i unos hrane. Također, ljute papričice imaju vrlo malo kalorija, a nakon njihove konzumacije doslovno ćete moći osjetiti kako se znojite.
2. Cimet
Cimet pomaže u kontroli tjelesne masti tako što pozitivno djeluje na tjelesni odgovor na inzulin te pomaže da se sagore masti u tijelu. Cimet možete dodati u kafu, shake, zobene pahuljice ili bilo koji drugi obrok te ga istovremeno učiniti ukusnijim, ali i sagorjeti masti.
3. Zeleni čaj
Zeleni čaj sadrži nešto što se zove Katehini epigalokatehin galat koji blokira enzim koji razgrađuje norepinefrin. Zaustavljanjem razgradnje norepinefrina, zeleni čaj efikasno ubrzava metabolizam.
4. Đumbir
Sušeni đumbir naučno dokazano pomaže u redukciji masti u tijelu te istovremena povećava proizvodnju mliječne kiseline u mišićnim tkivima. Đumbir možete jesti s ostalom hranom ili ga malo naribati u svoju bočicu ili vrč s vodom ili čaj.
5. Surutka
Surutka je iznimno bogata proteinima, ima malo kalorija, jeftina je te vam pomaže postići dvije važne stvari: izgubiti više masti te zadržati više mišićnog tkiva, zbog čega je neizostavna namirnica među sportašima. Osim toga, ona smanjuje osjećaj gladi.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS