Trikovi za ublažavanje tegoba bez lijekova

Trikovi za ublažavanje tegoba bez lijekova

61200392
Kada smo bolesni ili nas nešto boli, prvo posežemo za lijekovima. Međutim, postoji nekoliko trikova koje možemo primjeniti da ublažimo tegobe bez lijekova. U prethodnom postu “Prirodni lijekovi koje možete naći u kući” već smo pisali o nekim trikovima, a u ovom postu vam predstavljamo nove trikove za ublažavanje tegova bez lijekova.
Glavobolja
Glavobolja nestaje skoro odmah ukoliko popijete 2 čaše energetskog pića . Bonus za korišćenje tog pića je i to što nema neprijatnih nuspojava.
Opekotine
Colgate pasta za zube je odličan melem za opekotine.
Zapušen nos
U otpušavanju nosa vam može pomoći sisanje nekoliko jakih pepermint bombona.
Bol u mišićima tokom gripa
Pomenuta tegoba se može ublažiti mješavinom 1 supene kašike rena i 1 čaše maslinovog ulja. Kada pomJešate ova dva sastojka, ostavite mJešavinu da odstoji 30 minuta, a zatim mJešavinom izmasirajte bolne mišiće.
Bol u grlu
PomJešajte 1/4 čaše sirćeta sa 1/4 čaše meda i uzimajte 1 supenu kašiku 6 puta dnevno. Sirće ubija bakterije.
Oštećena koža
Nepravilnosti na koži treba pokriti kristalizovanim medom i zavezati nešto preko toga. Efekti se vide bukvalno preko noći. Med ubija bakterije i ubrzava oporavak kože.
Gljivična oboljenja noktiju na nogama
Da izliječite nokte na nogama od gljivica potopite noge u sredstvo za ispiranje usta.
Masnice
Na komad vate sipajte sirće, stavite na masnicu i pustite na odstoji sat vremena. Sirće smanjuje plavetnilo i ubrzava proces zalIečenja.
Puknuti plikovi
Ukoliko vam je pukao plik, kapnite na njega nekoliko kapi sredstva za ispiranje usta. Listerin je jak antiseptik i ubija bakterije.

Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS