Trikovi za savršen ten

Trikovi za savršen ten

Za-savšen-ten
Savršen ten san je svake žene i modernog muškarca. Danas je imperativ izgledati dobro i više nije važno što činimo da do toga dođemo. Svi tretmani, pripravci i pomagala su dobra ako nam omogućavaju rezultate. Savršen ten postiže se na razne načine, od prikrivanjem kozmetikom, primjenom botoksa, ili raznim drugi načinima.
Limun
Ako se želimo riješiti crvenila, gnojnih akni i prištića te masne kože i pjegica ili drugih depigmentacijskih mrlja, limun pomaže u svemu tome. Mrlje će limunov sok izblijediti, masnu kožu osušiti, kao i ukloniti prištiće. Izbjegavajte korištenje limunova soka na suncu jer bi u kombinaciji sa suncem mogao jako isušiti ili iziritirati kožu.
Korektor
Za najbolje prikrivanje svih nedostataka koristite korektor. Može biti u stiku ili u posudici, ali glavna karakteristika mu je da je gušći od pudera pa je zbog toga u mogućnosti prekriti ono što puder nije uspio. Korektor treba biti u boji podloge tj. pudera odnosno lica ako nanosite samo puder. Treba ga nanijeti tako da prekrije ono što želimo sakriti. Nježno ga utrljajte da se spoji s ostatkom lica.
Boje za prekrivanje
Sigurno vam se događalo da unatoč puderu i korektoru ostanu vidljivi tragovi podočnjaka. Ako to želite izbjeći trebate upotrijebiti boje koje u kombinaciji s bojom koju želite izbjeći postižu učinak pobijanja. Tako ako imate ljubičaste ili plave podočnjake upotrijebite crvenu ili narančastu boju. Možete upotrijebiti ruž ili specijalizirane boje. Za prekrivanje crvenila najbolja je zelena boja. Nakon izbora boja nanesite puder i prekrijte boje.
Dobra podloga
Puder je veoma važna stavka kod prekrivanja nedostataka i postizanja savršenog tena. Odabir odgovarajuće nijanse pola je posla. Kod izbora nijanse nanesite mali sloj pudera na vrat i ako se boja slaže, to je vaša nijansa. Tako kada nanesete boju na lice ona neće odudarati od nijanse lica.
Čišćenje i higijena
Za dobar ten higijena i čišćenje tena je neizbježno. Piling lica svakako će doprinijeti čistoći lica jer će odstraniti mrtve stanice kože te ju učiniti glatkom i podatnom za daljnju njegu.
Sunčanje
Preplanuli ten ne pomaže smo tijelu da izgleda bolje već pozitivno utječe i na naš ten. Ako se ne možete sunčati na prirodnom suncu izaberite solarij ili kreme za samotamnjenje. Na ovaj način vaše lice će izgledati ljepše, a nedostatci će se manje očitovati. Pripazite na zaštitu i ne pretjerujte.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS