Tretmani za uklanjanje podočnjaka

Tretmani za uklanjanje podočnjaka

podočnjaci
Podočnjaci su ti koji najviše narušavaju izgled lica, a teško se prikrivaju i odaju umor lica. Podočnjaci su jedan od najvećih izazova estetske korekcije, te svakim danom dolaze nova efikasna rješenja za njihovo uklanjanje.
Definicije za podočnjake nema, a uzroci su još manje poznatiji. Uglavnom se smatra da su podočnjaci posljedica genetike, nespavanja i stila života, a pojedini oblici podočnjaka se pogoršavaju. Zapravo se radi o gubitku volumena ispod donjeg kapka, zbog čega dolazi do razmaka između donjeg kapka i ruba obraza, bilo kao posljedica mršavljenja, starenja ili drugih razloga.
Operacije ne mogu ukloniti podočnjake, jedino što mogu napraviti je uklanjanje masnih jastučića ili viška kože. Ukoliko se radi o liftingu obraza podočnjaci se mogu smanjiti na način da se smanji razmak između donjeg kapka i ruba obraza.
Ponekad se samo obrazi spuste ili smanje, te se korekcijom odmah automatski rješavaju podočnjaci. Kako bi se podigli obrazi koristi se Silhouette soft, masno tkivo, mezoniti, punjači ili pomlađivanje kroz usta uz pomoć lasera.
Ukoliko su se obrazi smanjili, potrebno je prvo popuniti obraze kako bi se moglo krenuti na rješavanje podočnjaka. Lažni podočnjaci su oni u kojima se radi o udubljenju koje nastaje ispod donjeg kapka od razine zjenice prema očnom unutarnjem kutu. Kod pravih podočnjaka to se udubljenje proteže cijelom dužinom donjeg kapka.
Rješenje za ovaj problem je udubljenje hijaluronskom kiselinom ili masnim tkivom. Za uklanjanje pravih podočnjaka cilj je popuniti udubljenje s hijaluronskom kiselinom ili masnim tkivom.
Kod pigmentiranih podočnjaka pigmentacija nastaje kao posljedica izloženosti suncu, a može se ukloniti peelingom ili laserima. Pigemntacija ispod očiju može se javiti i kao posljedica neurodermatitisa gdje PRP tretman u kombinaciji s laserom uvelike pomaže.
Svaki podočnjak je zaseban te mu treba individualno pristupiti, zbog čega je potrebno sagledati cijelo lice prije bilo kakvog tretmana, kako bi se odabrale odgovarajuće kombinacije tretmana.
Vrlo je važna njega kože jer koža ne smije biti suha, te se mora izbjeći trljanje lica, kao i voda na licu. Osim toga pomoći si možete i dekorativnom kozmetikom jer uz pomoć dobro odabranog korektora moguće je sakriti podočnjake. Uz pomoć šminke postići ćete željenu transformaciju

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!