Top 5 najboljih savjeta za prevenciju i liječenje gripe

Top 5 najboljih savjeta za prevenciju i liječenje gripe

Kao i svake godine, gripu možemo očekivati s hladnim vremenom, tako da i  vakcinacija svake godine počinje u isto vrijeme, početkom novembra. Vakcinacija  se posebno preporučuje osobama s oslabjelim imunitetom, među kojima su stariji od 65 godina, dijabetičari, astmatičari i plućni bolesnici te osobe s kardiovaskularnim bolestima.Gripu ne smijete prehodati odnosno preboljeti “na nogama”
  1. Otjerajte gripu beta-glukanom i koenzimom Q10 Vitamini koji suzbijaju simptome gripe su C, D, E, cink, ali i beta-glukan te koenzim Q10 pa ih je tokom bolesti dobro ubaciti u prehranu.
  2. Najbitnije je 
uzimati tekućinu Tokom visoke temperature dolazi do dehidracije pa tijelu treba nadoknaditi izgubljenu tekućinu. Pijte što više čaja i vode, a to se posebno odnosi na djecu.
  3. Ručak začinite 
cimetom ili 
hrenom Prema tradicionalnoj indijskoj medicini, cimet, korijandar i đumbir pospješuju znojenje te se često upotrebljavaju kod skidanja temperature.
  4. Na cijepljenje djeca i kronični bolesnici Cijepljenje ne može štetiti, ali može pomoći. To se posebno odnosi na najmlađe i hronične bolesnike kod kojih može doći do komplikacija.
  5. Bazga je super moćna hrana Ekstrakt bazgova ploda upola smanjuje jačinu simptoma i trajanje bolesti ako se uzme tokom prvih 48 sati. Može poslužiti i pekmez ili sok od bazge.
CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!