Svako veče stavite kašičicu ove smjese pod jezik…

Svako veče stavite kašičicu ove smjese pod jezik…

himalajska-so-thinkstock-1452085770-76832
Mješavina meda i ružičaste himalajske soli koja se prije spavanja stavi pod jezik čini čuda za organizam. Ova so je zaista posebna, ona pomaže našem tijelu da postane alkalno i tako se uspješnije bori protiv raznih bolesti.
Takođe, pomaže u regulaciji serotonina, što je vrlo važno je u borbi protiv depresije. Serotonin je neurotransmiterska hemikalija koja reguliše mišićne kontrakcije, reguliše tjelesnu temperaturu, apetit i osjećaj boli, a upravlja i našim ponašanjem, krvnim pritiskom i disanjem.jKada je balans serotonina u tijelu poremećen, dolazi do depresije i ostalih poremećaja u ponašanju, npr. do poremećaja spavanja.
Serotonin se stvara u mozgu, u pinealnoj žlezdi koju nazivaju i trećim okom – centrom naše duše.Ružičasta himalajska so reguliše i nivo melatonina, hormona zaduženog za dobar san koji se takođe proizvodi u pinealnoj žlezdi.
Ovaj hormon zovu i – hormonom spavanja. On upravlja našim biološkim satom, a pojačano se luči navečer i tokom noći. Dolaskom jutra, proizvodnja melatonina se smanjuje i mi se budimo.
Osim toga, melotonin štiti naše tijelo od slobodnih radikala i kardiovaskularnih bolesti, usporava starenje jer pomlađuje ćelije i smanjuje šansu od razvoja bolesti vezanih za starost.Inače, kako starimo, naše tijelo ga sve manje izlučuje i to je razlog zašto djeca spavaju više, a stariji ljudi manje.
Recept za smjesu meda i himalajske soli
Pomješajte pet kašičica meda sa kašičicom soli i to stavite u teglicu. Svako veče, prije spavanje, stavite malo pod jezik i riješićete se svih navedenih problema, piše The Earth Child.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS