Što treba znati o vazektomiji

Što treba znati o vazektomiji

mus
Mnoge parove muči koja je idealna kontracepcija za njih koja bi ih zaštitila od neželjene trudnoće. Kod svake postoji barem jedan postotak da nije sigurna, dok je vazektomija trajna kontracepcija sigurna zbog same blokade spermija jer su sjemenovodi podvezani.
Muškarci prije negoli se odluče na taj postupak moraju dobro razmisliti jer odluka nije lagana. Ona ima svoje pozitivne, ali i negativne strane. Mnoge vazektomija podsjeća na oduzimanje “muškosti”, dok s druge strane omogućuje potpuno uživanje u odnosu bez bojaznosti od trudnoće.
Postupak same vazektomije traje 10-15 minuta, a proces oporavka je brz. Nakon takvog postupka postoji mogućnost manjih bolova i oticanje mošnji, ali uz lijekove protiv bolova sve brzo prestane. Muškarci ne trebaju dugo čekati da stupe u seksualni odnos.
Kako ne postoji mogućnost začeća zbog podvezanih sjemenovoda mnogi nakon vazektomije istinski uživaju u seksu, jer nisu u nikakvoj bojaznosti od moguće trudnoće. Postupkom vazektomije muškarcu nije ništa oduzeto, on sasvim normalno ima erekciju i postiže orgazme, a sam ejakulat ne sadrži spermiće. Tako da je oplodnja onemogućena.
No obavezno nakon zahvata još neko vrijeme koristite kontracepciju jer postoji mogućnost da je još ostalo sperme u mošnjama, pa je potrebno neko vrijeme dok sve ne izađe van. Ako se želite zaštititi od spolno prenosivih bolesti, vazektomija vam to ne omogućuje. I dalje ćete se morati koristiti zaštitu.

Vazektomija nema posljedica niti komplikacija. Ukoliko se javi krvarenje i bolovi odmah idite liječniku. Nemojte čekati jer postoji mogućnost, iako rijetka da je došlo do infekcije i komplikacija. Ako imate podljeve stavljajte hladne obloge.
Kada donesete odluku o vazektomiji ona mora biti konačna i pomno donesena. Dajte si vremena za razmišljanje i ne razmišljajte da je vazektomija reverzibilna i ukoliko požalite da vratite početno stanje. Kod postupka vraćanja funkcioniranja sjemenovoda morate se suočiti s tim da je 50 posto šansi da će postupak biti neuspješan i da vam se neće vratiti plodnost.
Prije negoli se odlučite na ovaj postupak dobro razmislite, odvagnite pozitivne i negativne strane i neka vam vaša odluka bude konačna i jedinstvena. Odlučite li se na vazektomiju dobro je znati što više kako bili sigurni da ste donijeli dobru odluku radi koje se nećete pokajati.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS