Stari dobri savjeti

Stari dobri savjeti

KH-pic.older-adult.aerobic_break_jpg
Je li vam nekad možda vaša baka dala savjet za mršavljenje? Ako nije, potražite ga od nje jer su nekad i naše bake vodile brigu o svom tijelu i znale su što je dobro za njega. One doduše, nisu bile toliko opsjednute savršenim izgledom jer im mediji to tada nisu tako agresivno servirali, ali su znale brinuti o sebi i svom zdravlju.
Ovo su neki od savjeta koje su bake radile kada su htjele u mladim danima lijepo izgledati u kupaćem kostimu na plaži.
Bake će vam sigurno reći da su oni prije jeli puno manje porcije nego što mi danas jedemo. Generacije naših baka su unosile puno manje kalorija nego što mi danas unosimo, a to se vidjelo i na njihovim figurama. One nisu imale problema s debljinom.
Prije je gotovo svaka porosdica imala vlastiti vrt ili su kupovali namirnice kod provjerenih lokalnih uzgajivača. Nije bilo velikih trgovina niti se hrana uvozila kao što se to danas radi. Baka nije znala za marelicu iz konzerve ili smrznutu brokulu. Tako je danas i vama, najbolje upoznati neke lokalne uzgajivače i kupovati namirnice od njih, barem za vrijeme sezone voća i povrća. Jedite sezonske namirnice što više i lakše ćete smršaviti. Naše bakei nane  se u mladosti nisu vozile automobilima nego su pun pješačile ili se vozile na biciklu što je još jedna odlična fizička aktivnost ako želite smršaviti i održavati idealnu težinu pa će vam sigurno dati savjet da se i vi što više krećete pješke ili na biciklu.
Možemo vidjeti da su naše bake živjele zdrav život i bile fit, a nisu morale plaćati skupe teretane i stalno gladovati kako bi smršavile pa pokušajte i vi slijediti njihov primjer.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS