Šta se dešava kada 7 dana pijete kokosovu vodu

Šta se dešava kada 7 dana pijete kokosovu vodu

Da li kokos voda ima magično dejstvo kao što svi tvrde? Vjerovatno ste čuli za kokosovo ulje i dosta koristi koje nudi. Ovdje ćete naučiti o najvećim prednostima konzumiranjem kokosove vode, za koje vjerovatno nikada prije niste čuli.

kokosova-voda

Vjerovatno niste znali da kokos voda ima praktično kompatibilnu strukturu sa krvnom plazmom u krvotoku čovjeka. Tako, kokosova voda je korišćena u ratnim sukobima, gde se vršila kao zamjena za krv i gde je sačuvan veliki broj ljudskih života u dugim i iscrpljujućim bitkama.


Danas kokosova voda se svuda koristi širom svijeta. Možete pronaći kokos na mnogim tržištima, koji vam daju šansu da iskoristite brojne zdravstvene prednosti ovog nevjerovatnog voća.
Kokosova voda nema baš lijep ukus, ali to ne treba da bude razlog da se izbegne jedna od najboljih detoksikacija vode na svijetu.
Šta se dešava sa tijelom kada popijete kokosovu vodu?
Kada koristite kokosovu vodu ojačaćete vaš imuni sistem, tako da ćete eliminisati bakterije koje uzrokuju infekcije urinarnog trakta, gonoreju, bolesti desni i viruse koji uzrokuju prehladu, zarazne bolesti i tifusnu groznicu.
Ako ste hronično umorni, kokos voda će povećati vašu energiju. Trebalo bi da pijete 40 do 50 ml dnevno.

Ne samo da će povećati energiju, ona će takođe povećati proizvodnju hormona štitne žlijezde. Voda je dobra za ljude koji pate od problema sa bubrezima, jer djeluje kao prirodni diuretik. To će očistiti urinarni trakt i kanale bešike. Ukloniće toksine iz tijela i razbiti kamen u bubregu.

Kokosova voda je dobra za varenje, zbog visokog nivoa vlakana sadržanih u njemu. Ako ga pijete redovno eliminisaće želudačnu kiselinu. Možete ga piti u velikim količinama, jer voda ima nizak nivo masti. Vi ćete izgubiti težinu, zahvaljujući svojoj sposobnosti zasićenja i pritom umanjuje apetit.
Ako imate akne, masnu ili suhu kožu, sve što treba da uradite je da umočite vatu u kokosovu vodu i stavite je na kožu. To će očistiti i okrijepiti kožu i najvažnije, neće zatvoriti pore. Ako pomešate vodu sa maslinovim uljem, možete pročistiti svoj organizam.

Ova mješavina će ukloniti crijevne parazite.

Prema rečima stručnjaka, možete riješiti neke zdravstvene probleme za vrijeme trudnoće, pomoću kokosove vode.
Pijte jednu šolju kokosove vode svakog jutra, uravnotežićete elektrolite, čiji disbalans može dovesti do hipertenzije, također poznatiji kao visok krvni pritisak.
Ako pijete alkohol tokom noći, najvjerovatnije ćete imati glavobolju ujutro. Dakle, slijedeći put, ako idete predaleko sa konzumiranjem alkohola sjetićete se ovog “spasioca”, kako biste se otarasili glavobolje. Također će nadoknaditi izgubljenu tečnost i prevazići ćete mučninu koja je često povezana sa mamurlukom.
Ako želite da imate hidriranu kožu i održavate je blistavom tokom cijelog dana, jedna šolja kokosove vode će biti dovoljna. Poslije nekoliko iscrpljujućih fizičkih aktivnosti, možete popiti ovu vodu i vaša energija će biti obnovljena. To će vas osvježiti i ostaviti pozitivan uticaj na svaki centimetar vašeg tijela.
Povećanje energije, jačanje imunog sistema, zaštita od bakterija i infekcija, gubitak težine … Šta još možete poželjeti!
U ponudi Organic Land-a Tuzla pronađite:

  • kokosvo ulje organsko extra djevičansko,sa prirodnim ukusom i mirisom od 310 i 590 gr,
  • kokosova voda,
  • kokosovo čokoladno mlijeko,
  • kokosovo mlijeko,
  • kokos listići tostirani,organski,
  • organski kokosov šećer iz nektara kokosovog cvijeta 400 gr.

 

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS