Šta sanjate, važno je…

Šta sanjate, važno je…

tumacenje-snova
Znate li što znače vaš snovi? Možete li se ujutro sjetiti što ste sanjali prethodnu noć? Ponekad prođu i sedmice da se ne sjetite što ste sanjali, pa se savjetuje da odmah zapisujete svoje snove čim se probudite kako ih ne biste zaboravili.
Snove treba zapisivati jer ih tako nećete zaboraviti, a pomoći će vam uvidjeti neka rješenja u stvarnom životu. Najbolje je da imate bilježnicu pored kreveta i čim se probudite u nju zapišite svega što se sjećate. S vremenom će vam to biti lakše, a ova metoda će vam pomoći u čitanju simbola koji će vam možda dati neka rješenja koju vaša svijest ne vidi.
Ako vas muče noćne more, njih zaustavite tako da im namjerno mijenjate završetak. Kad se probudite zamišljajte sretan ishod tog sna i strpljivo to radite svaki put kada imate loše snove.
Noćne more nam se događaju jer se mozak suočava s lošim emocijama poput tuge, ljutnje i nesigurnosti. Dok spavamo , aktiviraju nam se centri u mozgu koji kontroliraju naše pamćenje i osjećaje i na taj način se mozak čisti.
Ako sanjate snove o gušenju ili utapanju, podsvjesno vas muči tuđa dominacija ili to što ne možete izražavati svoje misli i osjećaje na glas. Ako sanjate da plivate u prljavoj vodi ili mulju, moguće je da imate strah od samog sebe, odnosno da vas muče negativne i depresivne misli, neželjeni brak ili obaveze koje ne želite prihvatiti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!