Šta pomaže kod zubobolje

Šta pomaže kod zubobolje

sto-pomaze-kod-zubobolje
Zubobolja nikada nije bila ugodna, a pogotovo ako se javi u vrijeme kada niste u mogućnosti otići kod zubara. Bez obzira što se ne radi o trajnom rješenju dobro je znati što pomaže kod zubobolje. Uz brojne prirodne metode moguće je ublažiti neugodnu bol koju mnogi najviše osjete tokom noći kada su u fazi mirovanja i kada više krvi dolazi do područja gdje vas boli pojačavajući pritisak na bolno mjesto.
Zubobolju možete ublažiti ako u toploj vodi pomiješate malo soli. Potrebno je isprati usta ljekovitom tekućinom s tim da ju ne smijete progutati. Nakon nekoliko ispiranja vrijeme dok ne odete kod zubara brže će proći i uz manje bolova.
Kod zubobolje pomaže ljekovita kombinacija mente, valerijane i gospine trave. Pomiješajte dvije vrećice čaja od mente i gospine trave, dodajte nekoliko kapi valerijane i pustite da odstoji 10 minuta. Kako bi što prije uklonili bol dobro je popiti barem dvije šoljice dnevno.
Metvica je jedna od popularnijih namirnica kada je u pitanju rješavanje zubobolje, a osim što pomaže čaj od mente, djeluje i ako suhe listove držite kratko vrijeme tamo gdje vas boli. Nakon nekoliko minuta sadržaj treba ispljunuti i ako se bol opet javi ponoviti postupak.
Pomoći si možete i kockicama leda koje ćete umotati u komad pamučne tkanine i prisloniti na obraz. Nakon kratkog vremena osjećat ćete se bolje. Oblozi mogu biti od leda, ali i od luka. Potrebno je usitniti luk kako bi pustio svoj sok i staviti u gazu ili papirnatu maramicu koju ćete potom prisloniti na obraz. Uskoro bi trebao nestati otok kao i neugodna bol.
Kod zubobolje pomaže i krastavac koji treba narezati na manje komade i potom ih prisloniti na mjesto gdje vas boli.Svaki put kada vas počne boljeti zub, a ne možete otići kod zubara kao lijek koji će vas spasiti spominje se i ljekovita tekućina od kamilice. Skuhajte čaj i kada više nije vruć počnite ispirati usta kako bi se što prije riješili boli.
Jednom kada zub počne boljeti jasno je kako ne možete odgađati odlazak zubaru, ali dok to nije moguće potrebno je učiniti sve što možete kako bi ublažili neugodno stanje.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS