Šta pomaže kod žgaravice

Šta pomaže kod žgaravice

sto-pomaze-kod-zgaravice
Žgaravica je neugodno stanje koje podrazumijeva osjećaj pečenja ili žarenja, a nastaje zbog poremećaja u probavi ili zbog neodgovarajućeg načina života, što najviše uključuje nezdrave namirnice. Kod žgaravice pomaže više toga, a dobro je što si možete pomoći brojnim prirodnim metodama.
Bez obzira što se danas na tržištu mogu pronaći razni lijekovi s kojima ćete ublažiti osjećaj pečenja, bolje je pokušati s prirodnim metodama kod kojih ne postoji mogućnost negativnog utjecaja na organizam, za razliku od lijekova s velikim postotkom kemije.
Žgaravica se smatra jednom od najčešćih tegoba u današnjem svijetu, a budući da je uobičajena mnogi ju ni ne spominju doktoru nego sami pronalaze rješenje. Iako nije opasna ona je ipak znak da nešto treba mijenjati u životu. Ako imate problema sa želučanom kiselinom i želite je što prije neutralizirati rješenje je soda bikarbona. Većina ju već ima u kućanstvu, a ako je nemate nalazi se u skoro svakom dućanu. Dodajte malo sode u čašu vode, promiješajte i popijte.
Kod žgaravice pomaže i voda. Potrebno je popiti puno vode koja će pomoći ublažiti kiselinu iz želuca. Lijek je u potpunosti prirodan i učinkovit, pa kada sljedeći put osjetite simptome peckanja i žarenja, znate da je dovoljno popiti čašu vode kako bi ublažili neugodan osjećaj.Postoje brojni začini koji će vam pomoći da pobijedite žgaravicu, a među njima je i cimet. Možete ga iskoristiti tako što ćete ga dodati u čaj dok ga kuhate, a ne kasnije.
Kod neutraliziranja želučane kiseline pomažu čajevi od đumbira i kamilice. Bilo bi dobro kada bi ih uvijek imali u rezervi jer đumbir ujedno smanjuje nadutost i mučninu. Jabuke i banane su voće koje vam isto može pomoći u ublažavanju želučane kiseline kao i šoljica hladnog mlijeka.
Žgaravicu je potrebno liječiti jer utiče na kvalitetu života, a posebno ako je povezana s poremećajima u probavi. Vaše vam je tijelo jasno dalo znak da se nešto događa i da je došlo vrijeme za promjene.
Obogatite prehranu zdravim namirnicama i nemojte zaboraviti na orašaste plodove koji imaju višestruko djelovanje, pa osim što pomažu ublažiti želučanu kiselinu, ujedno su odlični kao prevencija od raznih bolesti.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!