Šta nam se tačno dešava tokom ovulacije?

Šta nam se tačno dešava tokom ovulacije?


Kad se govori o menstruaciji uglavnom se spominju grčevi, bolovi, neizdržljiva želja za čokoladom… Ali ne smijemo da zaboravimo ni ono drugo vrijeme u mjesecu koje takođe obilježava niz simptoma U fazi kada teku pripreme za trudnoću hormoni koji su pokrenuli jajnu ćeliju pokreću i različite fizičke promjene.
Istraživanje sprovedeno na ženama pokazalo je da one žene koje svoje partnere smatraju vrlo privlačnim kad su plodne spavaju manje, dok žene kojima partneri nisu posebno privlačni spavaju – više. Kakve veze ima privlačnost partnera s ovulacijom i spavanjem? Sve je jasno, tvrde naučnici koji su sproveli istraživanje: tokom najplodnijeg razdoblja u mesecu ne gubite vreme na spavanje nego imate seks s dragim.
Odlično raspoloženje
Normalno je da se u sredini ciklusa osjećate super. U Španiji su sproveli istraživanje na dve grupe žena – jedne su uzimale kontraceptivne pilule, druge nisu, pa su redovno ovulirale – i u poređenju je utvrđeno da se žene koje nisu na kontracepciji usred ciklusa osjećaju bolje i pozitivnije od onih koje uzimaju kontracepciju.
Koketiranje
Istraživanja su pokazala da žene u plodnim danima češće koketiraju s muškarcima koji su vrlo muževni ili izrazito privlačni.
Nije čudno, nego zanimljivo, jer je razlog dublji: ne nabacujete se samo zato što vam je zgodan, nego zato što su muževnost ili privlačnost znaci da posjeduje genetsku sposobnost opstanka.
Grudi su osetljivije
Mnoge žene kažu da su im bradavice osetljive neposredno pre ili tokom ciklusa.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!