Spavanje djece s roditeljima

Spavanje djece s roditeljima

Image: 0182853225, License: Royalty free, Property Release: Yes, Model Release: No or not aplicable, Place: London, UK, Credit line: Profimedia.com, Caiaimage
Mnoga djeca ne vole spavati u svom krevetiću i radije spavaju s roditeljima u krevetu. Krevet i blizina roditelja im stvara određenu sigurnost. Prva asocijacija kod spavanja djeteta u krevetu je razmaženost, no zapravo nije tako. Stručnjaci su godinama upozoravali kako djetetu nije mjesto u krevetu s roditeljima, a uzrok tome su zdravstveni i sigurni razlozi. Unatoč toj činjenici mnogi roditelji su spavali sa svojom djecom.
Opasno je malu bebu ostaviti da spava na krevetu iz sigurnosnih razloga jer se može okrenuti i pasti s kreveta i pritom zadobiti ozljede. Mnogi roditelji stavljaju svoju djecu u krevet kako bi osjetili bebu, uživali u njezinoj blizini, toplini, blizini. Mnoge majke spavaju sa svojom djecom jer im je tako lakše kod dojenja, ne trebaju ih dizati i spuštati iz krevetića.
Dijete voli spavati u krevetu pored svojih roditelja jer se voli maziti i osjetiti blizinu svojih roditelja i to je za njega sigurna zona. Istraživanjem je potvrđeno da su mnoge prednosti spavanja djeteta u krevetu. Ako dojite, jednostavnije je da dijete stavite u krevet, nego da prebacujete u krevetić. Dojena djeca imaju jaki imunitet.
Samim time će manje biti sklona bolestima, imat će više samopouzdanja i biti će uspješnija u školi. Djeca koja spavaju sa svojim roditeljima zdravije spavaju. Velika negativnost je u tome što roditelji nemaju intimnosti i imaju manje prostora u krevetu za komociju.

Roditelji nemaju česte spolne odnose, zbog manjka intime i vrlo često se udalje jedan od drugoga. Ali ako se želite žrtvovati vaše će dijete imati velike prednosti. Kada malo poraste prebacite ga u njegov krevet.
Postoji mogućnost da ćete imati velikih problema kod učenja djeteta da spava u svom krevetu jer se naviklo da spava s vama. Kada ga odlučite naviknuti da spava samo neće to olako prihvatiti i stalno će tražiti da dođe vama u krevet.
Odluka je na vama. To je vaše dijete, pa stoga odaberite lakši, učinkovitiji i bolji način po pogledu navika spavanja. Ako dijete spava u svom krevetiću od početka ništa mu neće faliti. Kada je budno dajte mu dovoljno ljubavi, brižnosti i sigurnosti i ništa mu neće biti uskraćeno.
Kada ga naviknete na krevetić, imat ćete manje problema kasnije. U posljednje vrijeme neki stručnjaci tvrde kako je pak poželjno da vaše dijete spava s vama kako bi osjetilo sigurnost i toplinu. Mišljenja su podijeljena, tako da je odluka samo na vama.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS