Smoothie za detoksikaciju

Smoothie za detoksikaciju

smoothie-za-detoksikaciju
Svakom organizmu je potrebno čišćenje i oslobađanje od toksina, štetnih tvari koje su nakupljale duže vrijeme. Kako bi bili sigurni da ćete izbaciti sve loše tvari iz organizma, potrebno je znati koji je smoothie najbolji za detoksikaciju. Koliko ste puta čuli za pojam detoksikacija? Radi se o nužnom i neophodnom procesu uz pomoć kojeg ljudsko tijelo ponovno dobiva priliku da ojača. Postoji nekoliko namirnica koje će pomoći u čišćenju organizma, kao što su banane, kurkuma, jabuka, limun i mnoge druge.
Čovjek da bi bio zdrav treba poraditi na promjenama u životu koje podrazumijevaju unos važnih namirnica s kojima će dobiti potrebne nutrijente. Zahvaljujući njima ojačat ćete imunitet i osjećat ćete se bolje u svom tijelu i imati više snage te biti zadovoljniji svojim izgledom, zdravljem kože, kose i noktiju. Koji je najbolji smoothie za detoksikaciju? Želite li biti sigurni da ste očistili organizam i izbacili sve loše, savjetuje se da nabavite jabuke. U pitanju je voće puno vitamina i drugih važnih sastojaka koji će pomoći da očistite svoje tijelo. Jabuke će pomoći umiriti želudac i pružiti tijelu dovoljnu količinu C vitamina.
Limeta je odlična jer sadrži folnu kiselinu i kalcij. Ima višestruko djelovanje, pa je tako poznata kao namirnica koja pomaže kod mršavljenja, pomaže spriječiti urinarne infekcije i poboljšava rad probavnog sustava. Uz limetu ćete zaboraviti što znači imati probleme sa stolicom.

Želite li biti sigurni da ste u organizam unijeli dovoljno folne kiseline kao i A i C vitamine, potrebno je napraviti smoothie od špinata. Radi se o jednoj od najzdravijih namirnica koja u sebi pored navedenih vitamina sadrži i željezo. Banane su ukusno voće koje mnogi vole pojesti. Bogate su kalijem, vitaminom A, bjelančevinama, željezom te fosforom. Zašto je dobar smoothie od banane? Pored toga što će pomoći očistiti organizam od štetnih tvari, ujedno će pridonijeti i boljem raspoloženju.
Ako ne volite bilo koju od navedenih namirnica, odnosno ne možete zamisliti da ju pojedete, smoothie će doći kao odlično rješenje jer ćete u jednom napitku dobiti sve što vam je potrebno kako bi se bolje osjećali i bili sigurni da u organizmu nisu ostale štetne tvari.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS