Skinite suvišne kilograme za jedan dan!

Skinite suvišne kilograme za jedan dan!

zeleni-caj-mlijeko-naslovna
Ova kombinacija namirnica je odličan izvor hranljivih sastojaka koji čiste organizam, a samim tim utiču i na skidanje kilograma! Dijeta čajem je vrlo popularna, posebno među ljudima koji žele izgubiti višak kilograma brzo, a nakon toga se koristi za održavanje težine.
Napitak od čaja i mlijeka pomaže da se organizam očisti od toksina, i drugih štetnih materija. Jednodnevnim korištenjem zelenog čaja sa bademovim mlijekom možete skinuti 4 kg tjelesne težine i izbaciti sav višak tečnosti iz organizma. Ne biste trebali upražnjavati ovu dijetu više od dva puta mjesečno. Ukoliko imate bolesne bubrege, nizak krvni pritisak, alergiju na mlijeko, ili kamenje u žučnoj kesi ne biste trebali primjenjivati ovu dijetu pre nego što se konsultujete sa vašim lekarom.
Sastojci:
2 kašike zelenog čaja
1,5 litara mlijeka (nemasnog)
Zeleni čaj je najbolje kupiti u biljnim apotekama, jer ukoliko koristite čaj filter vrećice učinak neće biti isti.
Priprema:
Prokuhajte mlijeko, a potom ga pustite par trenutaka da se ohladi (da bude mlako, a ne pretoplo), a zatim dodajte dve kašike zelenog čaja. Pokrijte i ostavite 20 minuta da odstoji, zatim procjedite i pijte tokom dana. Popijte šolju na svaka dva sata. Tokom dana popijte uz to 2 litra vode, obavezno, jer ovaj napitak je jak diuretik, pa će vam voda pomoći da sačuvate balans tečnosti u organizmu.
Izvor: haber.ba

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS