Skidanje šminke je obavezno!!

Skidanje šminke je obavezno!!

Demachiant-facut-acasa
Jedna od stvari koju bismo najradije izbjegli kada se, nakon napornog dana (ili izlaska), vratimo kući je skidanje šminke.
Ako se i nagovorimo da to učinimo prije no što zaspemo, velika je mogućnost da ćemo, u želji da što prije budemo gotovi, to učiniti površno (da zadovoljimo savjest koja bi nas mogla peći ako odemo u krevet s ostacima šminke).No, skidanje šminke s lica jedan je od najvažnijih koraka u njezi kože, a evo i zašto.

  1. Naša je koža izložena različitim uticajima iz okoline te redovitim čišćenjem lica ne skidamo samo šminku, već i nečistoće iz zrake i bakterije koje su se nakupile tijekom dana. Ako ne uklonite šminku s lica, vaše će se pore začepiti što može dugoročno utjecati i na vaš ten. Stoga je skidanje šminke važno kako bi koža mogla disati, a pritom izgledati svježe i njegovano.

Za pravilno i temeljito čišćenje kože, potrebno je odabrati proizvod koji će najbolje odgovarati vašem tipu kože. Primjerice, normalnu kožu dovoljno je čistiti jednom dnevno i to proizvodima poput  pjene za čišćenje normalne kože lica, dok je za masniju kožu idealno čišćenje gelovima.
Prvi micelarni čistači nastali su u Parizu, gradu koji je, uz prekrasnu arhitekturu, oduvijek bio i mjesto inspiracije za inovativna rješenja kada je u pitanju njega lica. Micelarna otopina je u gotovo rekordnom roku postala ključnim dijelom kozmetičkog asortimana u vlasništvu većine Parižanki, a danas je i neizostavan dio njege lica žena diljem svijeta. Micelarna otopina dobro je rješenje kada ne znate kojem tipu kože pripada vaša, ali i ako imate osjetljivu kožu. U dm-u možete pronaći micelarne otopine brojnih poznatih kozmetičkih kuća.

Ovisno o preparatu koji koristite, potrebno je osigurati i blazinice ili vatu. Kada su u pitanju oči, preporučljivo je natopiti blazinice uljanim sredstvima poput  ulja za čišćenje lica te nježno skinuti ostatke maskare i tuša.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!