Šest načina za borbu protiv neugodnog zadaha

Šest načina za borbu protiv neugodnog zadaha

Zadah je veliki problem, nezdrav je i negativno utječe na društveni, profesionalni i ljubavni život. No, rješenje tog problema postoji. Donosimo vam šest savjeta koji će vam pomoći.

neugodan-zadah


Suha usta su idealna za razvoj bakterija koje dovode do neugodnog zadaha. Važno je piti dovoljno vode kako bi se uklonili ostaci hrane, stimulisalo lučenje pljuvačke i otklonili uvjeti povoljni za razvoj bakterija.
Žvakanje žvakaćih guma bez šećera je dobra ideja jer stimulišu lučenje pljuvačke, a to što ne sadrže šećer znači da ste zaštićeni od karijesa.
Pranje zuba nije dovoljno, važno je očistiti i jezik. Postoje četkice koje na stražnjem dijelu imaju dodatak za čišćenje jezika. Zube i jezik je potrebno prati barem dva puta dnevno.
Hrana poput crvenog i bijelog luka je poznata kao uzročnik neugodnog mirisa, tako da je potrebno da budete umjereni. Osim toga, zube je potrebno oprati čim prije te koristiti vodicu za ispiranje usta i žvakaću gumu.
Ako pri ruci nemate vodicu za ispiranje usta nakon svakog jela, onda koristite običnu vodu.
Stomatologa posjećujte najmanje dva puta godišnje kako biste pregledali zube i otklonili eventualne probleme, jer je karijes također uzročnik lošeg zadaha.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!