Savjeti za prirodno izbjeljivanje zubi

Savjeti za prirodno izbjeljivanje zubi

msm-prah-za-kozu
Svako želi imati pravi holivudski osmijeh. Bijeli i zdravi zubi daju čaroban osmijeh i ljepotu licu. Neki si ne mogu priuštiti skupe tretmane kod stomatologa pa se podvrgavaju prirodnom načinu izbjeljivanja.
Najpoznatije sredstvo iz kućne radinosti je soda bikarbona. Ona istovremeno čisti i izbjeljuje zube. Mješavina se sastoje od kašičice  soli bikarbone, malo soli u koji treba dodati nekoliko kapi octa te potom nanijeti na zube i isprati.
Druga metoda su zgnječene jagode koje dobro istrljajte po zubima. Nakon toga, ostavite jagoda da odstoje 10 minuta te ih potom dobro operite pastom za zube.
Vrlo učinkovit je jabučni ocat koji istovremeno izbjeljuje zube i ubija štetne bakterije u usnoj šupljini. U čašu vode se stavi žličica jabučnog octa pa se isperu usta. Nakon postupka operite zube pastom za zube. Tako možete ponavljati svaki dan, ali s oprezom, jer jabučni ocat može oštetiti caklinu.
Kora limuna je vrlo učinkovita. Postupak se izvodi tako da unutarnju stranu limuna trljate po zubima. Možete nekoliko puta dnevno i rezultati će biti vidljivi. Poslije isperite pastom. Kora naranče je također vrlo učinkovita i ona se primjenjuje tako da se trlja po zubima, pa potom ispere pastom.
Kako bi rezultati bili što vidljivije možete kombinirati žlicu sode bikarbone, 4-5 kapi limuna i izgnječenu jagodu i to jednom sedmično. Nakon mjesec dana će se rezultati sigurno vidjeti. Zube treba njegovati. Poslije svakog obroka ih možete očistiti pastom. Obvezno koristite konac za zube pomoću kojeg ćete djelotvorno očistiti ostatke hrane, koji su možda ostale među zubima. Često ih ispirite vodom i vodicom za ispiranje.
Zubi iziskuju veliku pažnju i njegu. Ako konzumirate velike količine kafe i pušač ste sigurno ste skloniji žutilu zubi. Kava i cigarete dodatno pospješuju da vam zubi izgube bjelinu. Više konzumirajte vodu. Često mijenjajte četkice za zube, jer kad se istroši nema rezultat kod pranja.
Higijena zuba je vrlo bitna. Samo s redovitim provođenjem prirodnih tretmana i pranja zubi doći ćete do najboljih rezultata. Budite ustrajni, jer bijeli i iskren osmijeh stvara čuda.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!