ŠAKA OVIH SJEMENKI BRZO OBARA VISOK PRITISAK

ŠAKA OVIH SJEMENKI BRZO OBARA VISOK PRITISAK


Stručnjaci ističu da visok krvni pritisak može da se obara promjenom režima ishrane, a malo ko zna da je ova namirnica vrlo uspješna u borbi protiv hipertenzije, piše Lepa & srećna. Istraživanja dokazuju da ako jedete manje soli, šećera i zasićenih masti i redovno vježbate možete značajno smanjiti rizik od visokog krvnog pritiska. Međutim, stručnjaci ističu da šaka čia sjemenki dnevno može da obori pritisak i smanji rizik od srčanog udara.
Čia semenke su bogate proteinima, omega 3 masnim kiselinama, mineralima, a najvažnije je što sadrže antoksidant polifenol koji ima nevjerovatno dejstvo na iscjeljenje cijelog tijela.
Takođe, ove sjemenke sadrže vlakna, lignin, magnezijum, kalcijum i kalijum. Istraživanja dokazuju da se pritisak značajno snizio kod pacijenata koji su svakog dana konzumirali brašno od čia sjemenki tokom 12 sedmica. Brašno od čia sjemena pravi se tako što sjeme izmeljete u blenderu ili mlinu za kafu, pa sa njim možete posipati hranu. Čia sjemenke možete da dodate u kolače, palačinke, različita peciva i smutije.
Dnevno ne treba da unesete više od 25 grama čia semenki (malo manje od dve kašike) u suprotnom, možete osjetiti mučninu i nadutost.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!