Ruski doktor otkrio tajnu o dječijem imunitetu

Ruski doktor otkrio tajnu o dječijem imunitetu

104549009957a88bcb6c00e724431436_w640
Mnogi roditelji vjeruju da postoji lijek koji na čudotvoran način može da utiče na jačanje imuniteta kod djece, međutim, evo šta savjetuje Jevgenij Komarovski, čuveni ljekar i autor mnogih knjiga o njezi djece.
Kada roditelji ne mogu da procjene šta je dobro ili loše za njihovo dijete, kada ne umiju da organizuju pravilnu njegu, odnosno režim ishrane, vježbanja, šetanja, kupanja, ukazivanja osnovne medicinske pomoći pri čestim dečjim bolestima — sve to dovodi do toga da se roditelji “u horu” pozivaju na lošu klimu, zagađen vazduh, neorganizovanu državu, loše ljekare itd.
Još jedna tipična zabluda jeste to što je većina odraslih ubjeđena da postoji lijek koji na čudotvoran način može da utiče na jačanje imuniteta kod djece. Takvi lijekovi zapravo ne postoje, a ono što je na rafovima u brojnim apotekama, to su sve “šarene laže”. Upotreba tih preparata služi samo da roditelji mogu da “lupe recku” da su učinili nešto dobro za svoje dijete. Drugi cilj prodavanja takvih lijekova jeste da se napune džepovi proizvođačima.
Ako želite da vaše dijete ne boluje, ako želite da se ono brzo i lako adaptira na životne uslove i okolnosti koji se jako brzo mijenjaju, onda čitajte, interesujte se. A prije svega toga ne dozvolite da dete bude pretoplo odjeveno, nemojte ga previše hraniti, stimulišite svakodnevnu fizičku aktivnost i nemojte dijete držati u „sterilnim“ uslovima. Sa djecom provodite više vremena na svježem vazduhu i nemojte davati djeci “čarobne” tablete za jačanje imuniteta. Pre svega, djeci su potrebni mama i tata”, izjavio je doktor Jevgenij Komarovski.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS