Rižina voda za kožu, kosu i zdravlje

Rižina voda za kožu, kosu i zdravlje


Rižina voda je ono što najčešće bacamo kada riža bude kuhana, neznajući da bacamo pravo bogatstvo za kožu, kosu i zdravlje. Žene iz Azije već stotinama godina koriste upravo rižinu vodu kako bi njegovale svoju kožu i kosu.Ako dosad niste čuli za prednosti rižine vode, vrijeme je da doznate koji su njezini pozitivni učinci na ljepotu i zdravlje.
Rižina voda sadrži vitamine, minerale i mnoga ljekovita svojstva. Povećava razinu energije, regulira visoki krvni tlak, regulira tjelesnu temperaturu i pomaže kod zatvora.
Od rižine vode možete napraviti kupku za suha stopala tako da ju pomiješate s nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja. Kako bi suzili pore i vratili sjaj koži lica, jednostavno namočite vaticu ili pamučnu krpicu u rižinu vodu i njome natapajte lice. Pamučnu krpicu možete i namočitu u rižinu vodu i držati na licu nekoliko minuta.
Skuhajte rižu kako to radite i inače i slobodno je pojedite, jer sve što vam treba za kosu je voda u kojoj se kuhala. Nakon što operete kosu šamponom, umasirajte vodu od riže u tjeme, a zatim je nanesite i na ostatak kose.Ostavite da stoji desetak minuta, zatim kosu isperite običnom vodom. Rezultat će vas sigurno oduševiti jer kosa će već nakon prvog puta biti sjajnija i mekša, a nakon nekog vremena ćete primjetiti i da raste znatno brže.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!