Reimagine Talks epizoda 1: Mentalno zdravlje (Ivana i Cerix)

Reimagine Talks epizoda 1: Mentalno zdravlje (Ivana i Cerix)

Bosanskohercegovački youtuber i bivši zaručnik Jasmine Izetbegović, kćerka Bakira i Sebije Izetbegović, Adnan Cerić Cerix govorio je o tome koliko se djeca influnserima i youtuberima ustvari povjeravaju.

Adnan Cerić CeriX je u razgovoru sa Ivanom Zečević, kojoj je specijalnost psihologija, je podijelio svoja iskustva. Kako kaže često je bio u prilici da baš on bude taj kome se djeca povjere i iskažu svoja negativna, pa čak i suicidalna osjećanja i misli, da šalju neprimjeren i za drugu djecu kompromitujući sadržaj.

Ivana i CeriX složili su se da najprije i djeca i odrasli treba da prevaziđu osjećanje neugode, straha, stida i grča u stomaku pred neugodnim i problematičnim situacijama i da razgovaraju. Roditelji su prvi kojima djeca treba da se povjeravaju, a ukoliko oni ne znaju kako da riješe problem, tada je vrijeme da se potraži i stručna pomoć.

Reimagine kampanjom UNICEF širom svijeta nastavlja pomagati oporavku najugroženije djece i njihovih porodica pogođenih pandemijom COVID-19 – prikupljanjem sredstava, komunikacijom, zagovaranjem, psihološkom podrškom i konačno, udruživanjem pristalica/pratilaca i partnera uz uvjerenje da zajedno možemo osmisliti bolji svijet za djecu. Serijal #ReimagineTalks je kampanja kojom UNICEF i Bosni i Hercegovini realizuje seriju nedjeljnih live epizoda tokom kojih će učesnici razgovarati o temama važnim #ZaSvakoDijete.

CATEGORIES
TAGS
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!