RECEPT DR. FUHRMANA: Čišćenje organizma za 5 minuta!

RECEPT DR. FUHRMANA: Čišćenje organizma za 5 minuta!

crveni-sok-1398254755-33998
U pitanju je šejk ili smuti, možete da ga nazovete kako god hoćete. Idealan način da pročistite svoj organizam od stresne nedelje na poslu ili loše ishrane koja je prouzrokovana žurbom i prezaposlenošću. Mada su to sve izgovori
Zato papir u ruke i pribilježite ovaj recept koji sam čuo od doktora Fuhrmana, autora mnogih knjiga o zdravlju i zdravoj ishrani, a prilagodio ga nama i našem podneblju.

  1. NAR ( dva cjeđena nara srednje veličine )

Najmoćniji antioksidans među voćem!
– Antikancerogeno dejstvo
– Smanjuje krvni pritisak
– Smanjuje nivo holesterola
– Štiti zidove krvnih sudova od pojave aterosklerotskog plaka
– Sprječava pojavu osteoporoze
– Djeluje pozitivno kod osoba koje pate od depresije

  1. BOROVNICE, KUPINE, MALINE, JAGODE ( Jedno pakovanje smrznutog voća, 250g, mix crvenog voća, kombinacija borovnice, maline, kupine, jagode… )
  2. LAN ( Dvije kafene kašičice sjemenki lana )
  3. AVOKADO ( U originalnom receptu se nalazi pola avokada, njegovi benefiti su neosporni, ali ga je teže naći kod nas, pa sam kao zamjenu ubacio pola banane )
  4. MED ( Jedna velika supena kašika meda )
  5. ŠPINAT( U originalnom receptu je stavljeno nekoliko listova špinata. U suštini ne morate stavljati, a ako želite možete staviti ili malo svježeg kupusa ili celera ili špinata. Neće puno uticati na ukus, a svakako da će se moć samog šejka povećati.
  6. JOGURT ( Pola čaše nekog voćnog jogurta, mlijeka bez laktoze ili pirinčane vode učiniće da se ovaj zdravi miks lakše pije )

Priprema:
Sve sastojke staviti u blender i za nekih 3-4 minuta imat ćete najmanje dvije velike čaše izvanrednog pića, fantastičnog ukusa poslije čega će Vaš organizam reći jedno veliko HVALA!

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!