Prvi koraci bebe

Prvi koraci bebe

beba
Svaki dan nakon rođenja bebe, za nju je veliki korak u njenom životu, posebno u prvoj godini njenog života. Prva godina bebe je godina ubrzanog razvoja i promjena, a u nastavku vam donosimo što sve možete u njoj očekivati.
Za početka beba treba uspostaviti kontrolu nad čitavim tijelom. Prvi dio tijela koji beba uči sama držati bez vaše potpore je glava. Kako bi se ojačali vratni mišići vaše bebe, trebate ju svaki dan pustiti da na kratko leži na trbuhu, kako bi podizala glavicu te na taj način jačala vratne mišiće. Bodrite i motivirajte svoje dijete svaki dan da podiže glavicu. Kada navrši tri mjeseca, beba će se početi podizati na ruke i glavicu okretati na lijevu i desnu stranu.
Ako mislite da bebe bez razloga mlataraju nožicama i rukicama, varate se. To svakodnevno mlataranje ojačava njihove nožice i rukice, koje će im nakon nekog vremena pomoći da se okrenu s jedne na drugu stranu. Kada se beba počne samostalno okretati, trebate paziti da slučajno ne ostavite bebu samu bez nadzora na opasnim površinama.
Kako bi vaša beba jačala mišiće stavljajte je svakodnevno na trbuh i najbolje da joj tada i skinete pelenu, kako bi bila u potpunosti slobodna. U ovoj pozi, beba će raditi pokrete koji će joj najviše odgovarati, a koji će joj pomoći da ojača svoje mišiće.
Nakon 6 mjeseca beba će svaki dan sve više pokušati stajati, ali pazite da je ne ostavite samu jer još uvijek nije dovoljno jaka da stoji sama, radije je stavljajte u položaj za puzanje.
Beba počinje samostalno sjediti i čvrsto držati glavu prilikom sjedanja, s navršenih 6 do 7 mjeseci. Do tada joj za podizanje gornjeg dijela tijela trebate svakodnevno pomagati. Ipak kada beba očvrsne ogradite je jastucima, kako biste ju osigurali od pada i ozljeda.
Nakon nekog vremena kada usavrši sjedenje, beba će ubrzo početi puzati, ali tek onda kada usavrši stanje na sve četiri. Kada vidite da je beba došla u položaj za puzanje, omogućite joj prostor za puzanje i meku podlogu, da se prilikom učenja i padanja ne bi ozlijedila.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!