Pritisnite ovu tačku na trbuhu i riješit ćete se nadutosti brzo

Pritisnite ovu tačku na trbuhu i riješit ćete se nadutosti brzo


Postoje zapravo tri tačke na trbuhu koje pomažu da se riješite nadutosti i ostalih neugoda koje to nosi sa sobom. Prva tačka se nalazi iznad pupka, a pronaći ćete je tako da položite dlan iznad pupka i gdje prsti završavaju – tamo je pravo mjesto.
Kada ste je pronašli, krenite je kažiprstom lagano masirati u smjeru kazaljke na satu. Potom promijenite smjer – masirajte obrnuto od kazaljke na satu. Neka masaža traje dvije do tri minute.
Ova masaža će vam pomoći stanjiti struk tako što više neće biti nadut kao prije, spriječit će zadržavanje vode u tijelu, a zaustavit će i bolove koje izaziva nadutost.
Druga se nalazi četiri prsta tačno ispod pupka. I ovu tačku potrebno je prstom masirati u smjeru kazaljke na satu i obrnuto u trajanju dvije, tri minute. Ova masaža ciljano vas oslobađa vjetrova u crijevima koji izazivaju nadutost i tako vam trbuh postaje ravniji.
Treća tačka nalazi se jedan prst iznad pupka (oko centimetar do centimetar i pol), a masira se na jednaki način kao i prve dvije. Masaža ovog mjesta pomaže riješiti se vjetrova još brže te ubrzava rad crijeva.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS