Prirodno ubrzavanje metabolizma

Prirodno ubrzavanje metabolizma

meditation-609235_1280
Često kroz godinu a posebice prije ljeta kilogrami postanu česta misao u vašoj glavi. Čitate razne članke, pratite emisije o prehrani, opterećujete se dijetama, koliko ste pojeli te kako skinuti kile. Ako se stalno opterećujete time, to vas može frustrirati, ograničiti te na kraju, biti štetno za zdravlje. Kada smo napeti i pod stresom zbog nečega, to izaziva negativne kemijske reakcije u organizmu. Ako se ta napetost i briga događa dugoročno, može doći i do razvijanja nekih bolesti. Ako se uz to upuštamo u rigorozne dijete, možemo samo povećati neravnotežu našeg apetita, a to treba izbjeći.
Ako želite dobro izgledati, morate se prestati opterećivati i pretjerano kontrolirati. Tako ćete razviti prirodno uravnotežen apetit i metabolizam, jesti ćete umjereno i zdravo i prirodno će vam se razviti želja za fizičkom aktivnošću koja vam neće biti napor. Tijelo treba naučiti slušati i voljeti ga.
Ovo možemo svi, ne samo da možemo nego je to prirodno stanje naše ravnoteže. Priroda nam nije nametnula da se moramo konstantno kontrolirati, niti neuravnotežen metabolizam i apetit. Naša neravnoteža dolazi od naših nesigurnosti i krivim shvaćanjima hrane.
Razumijevanje našeg uma i tijela, te naših misli i svijesti je ono što kreira naš život. Naše tijelo i osjećaje možemo vratiti u prirodnu ravnotežu. Ako se uspijemo spoznati, uspjet ćemo se osloboditi dosadašnjih ograničavajućih vjerovanja o sebi, o našoj ishrani i o konceptu tijela.
Trebamo biti svjesni usklađenosti našeg uma i tijela i vidjeti pravu vrijednost našeg bića i naše unutarnje ljepote. Nakon takve spoznaje smo zadovoljniji unutar sebe pa više nemamo potrebu emocionalnu prazninu ispunjavati hranom.
Ponekad ne treba više od jedne spoznaje da promijenite stvari i svijest o sebi. Promjene koje se dogode u mentalnom sklopu i u vašim osjećajima su promjene koje ostaju dugoročno. To je mijenjanje iz korijena, mijenjanje iznutra pa se promjena vidi izvana, a mi ne moramo o tome razmišljati niti to kontrolirati.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS