Prirodno mršavljenje

Prirodno mršavljenje


Znate li što je prirodno mršavljenje? Hoće li osoba smršavjeti ovisi o mnogo faktora, a postoje određene smjernice koje mogu pomoći da se lakše dođe do određenog cilja. Pretilost osobama više smeta zbog estetskog izgleda nego zbog utjecaja na zdravlje.
Pretilost šteti srcu, povećava rizik od dijabetesa, jako umara, šteti bubrezima i plućima, povlači proširene vene i edeme, itd.

Prirodni način mršavljenja

Kako bi osoba uspjela prirodno smršaviti za početak je važno da usvoji zdrave navike i promjeni nezdrave navike. Nikako se ne smije preskakati doručak, a taj korak radi većina ljudi što je apsolutno najveća greška. Zašto je to loše? Zato što se osoba koja je preskočila doručak popodne i navečer prejeda, a to nikako nije dobro.
Potrebno je naći vremena za umjerene, zdrave i pravilne obroke tako da se počne od doručka. Svakako je potrebno smanjiti ili u potpunosti izbaciti šećer, alkohol, masti, rafinirana ulja i proizvode od bijelog brašna. Njih je najbolje zamijeniti zdravim varijantama koje dolaze u obliku zdravih sladila kao što je stevija, hladno prešana ulja i proizvodima od cjelovitih žitarica.
Svakako je potrebno jesti što više povrća i voća i piti vodu, prirodne sokove i biljne čajeve. Potrebno je svakodnevno kretanje, a ne bi se smjelo kretati manje od 30 minuta. Osoba bi sama trebala pronaći oblik tjelovježbe koji će joj najbolje odgovarati.
Gubitak kilograma mogu ubrzati i prirodni preparati poput acai bobica koje su već jedan od sastojaka brojnih preparata za mršavljenje. Acai bobice su bogate mineralina i vitamina poput bakra, kalija, magnezija, omega 3 masnih kiselina, nezasićenih masnih kiselina, fistosterola i A, B, C, D i E vitamina.
Prirodno mršavljenje podrazumijeva više namirnica kao što su spirulina i acai bobice koje povećavaju razinu energije, potiskuju apetit i poboljšavaju probavu, a koristiti ih se može u obliku sušenih bobica, soka ili praha.
Spirulina je odlična namirnica koja sadrži visoke količine nutrijenata poput masnih kiselina, klorofila, bjelančevina i vitamina B, C, E, a glavna uloga joj je kontroliranje žudnje za hranom i poticanje bržeg stvaranja sitosti. Isto tako spirulina ubrzava metabolizam, snižava visoki pritisak i pomaže kod dijabetesa.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS