Prirodno liječenje herpesa

Prirodno liječenje herpesa

herpeees
Herpes nije samo neprivlačan i neugodan nego je i vrlo zarazan. Zato morate jako paziti da ga ne prenesete drugima. Ako nešto poduzmete čim počnete osjećati prepoznatljivo peckanje koje najavljuje pojavu herpesa, katkad možete spriječiti novi napad.
Herpes se pojavljuje u obliku malih mjehurića na usnama ili oko njih te oko nosa. Obično se osjete znakovi da će se pojaviti. Područje može iznenada početi svrbjeti ili bridjeti ili će biti vruće, bolno i nadraženo. Dan-dva poslije pojavit će se mjehurić. Rast će i prsnuti te će nastati otvorena ranica koju s vremenom prekrije krasta pa se osuši.
Većina herpesa nestane nakon približno sedam dana, s liječenjem ili bez njega. Herpes obično uzrokuje virus Herpes simplex tip 1. Možete se zaraziti izravnim dodirom s herpesom, iscjetkom iz herpesa ili slinom nekoga tko ima herpes. Obično nema vanjskih znakova prve infekcije, premda se djeca katkad osjećaju veoma loše. Riziku je posebno izvrgnuta novorođenčad.
Kad se jednom zarazite, ili steknete imunitet ili virus ostaje latentan u koži dok ga nešto ponovo ne aktivira. Najčešći izazivači ponovnog pojavljivanja jesu:

  • izloženost vrlo visokim ili niskim temperaturama
  • izloženost jakoj sunčevoj svjetlosti
  • prehlada
  • stres
  • umor i iscrpljenost
  • mjesečnica
  • loša prehrana

Možda ćete moći spriječiti ponovno pojavljivanje herpesa jačanjem imuniteta. Hranite se vrlo zdravo, obiljem vitamina, dovoljno spavajte i svakog dana vježbajte.
Biljni lijekovi koji sadrže korijen crvene pupavice tradicionalni su tonik za imunološki sistem Možete ga uzimati u tabletama ili kao tinkturu ili od korijena skuhajte čaj. Vjeruje se da bijeli luk, sladić i ginseng jačaju imunološki sistem, ali izbjegavajte korijen sladića ako imate visok krvni pritisak.
Herpes je zarazan pa se nemojte s nikim ljubiti dok ga imate. Svakog dana mijenjajte peškir, plahtu i jastučnicu i ne dopustite da se drugi njima služe. Nastojte ne dirati ranicu, a ako to ipak učinite, što prije operite ruke. Izbjegavajte dodirivanje očiju jer možete izazvati ozbiljnu infekciju.
Jeste li znali da je nepotvrđeni narodni lijek protiv herpesa svakodnevno jedenje krompira. Novija istraživanja pokazuju da krompir zaista sadrži snažne protuvirusne tvari.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!