Prirodni sokovi za zdravlje

Prirodni sokovi za zdravlje

 
prirodni-sokovi-za-zdravljeZdravlje je usko povezano s načinom života, a što se najviše odnosi na ono što unosimo u organizam. Nije svejedno koju ćete hranu konzumirati i koje će namirnice činiti najveći dio vaše prehrane, a ne treba zaboraviti da su i prirodni sokovi jedan od najboljih saveznika dobrog zdravlja.
Mnogo je onih koji i dalje ne mogu shvatiti kako odabir životnih navika u velikom dijelu utječe na zdravstveno stanje, a krene li se dovoljno rano sa zdravim prirodnim sokovima jačanje imuniteta nikada neće doći u pitanje, a s tim i izbjegavanje brojnih bolesti.Sokove možete napraviti od raznih zdravih namirnica obogaćenih vitaminima, mineralima i naravno vlaknima. Bez obzira koje namirnice odaberete važno je da u jednom soku dobijete mješavinu važnih sastojaka koji će pomoći jačanju prirodne obrane organizma, odnosno stvaranju štita kojim ćete odbiti razne bolesti.
Među brojnim sokovima birajte one koji vam najviše odgovaraju po okusu, pa će tako ovisiti i odabir namirnica jer nije svejedno hoćete li okus biti više kiselkast ili možda sladak. Ponekad su najbolje kombinacije voća i povrća s kojima se uspješno neutraliziraju brojni neželjeni okusi.
Želite li izbjeći mnoge bolesti i ojačati imunitet možete pokušati s provjerenom kombinacijom namirnica. Uzmite mrkvu, jabuku, malo cikle i celera i sve stavite u sokovnik te popijte svoju dnevnu dozu zdravlja. U samo jednoj čaši dobit ćete fosfor, vitamine iz B skupine, željezo, vitamin C, kalij i natrij.Možete napraviti i zeleni sok od celera koji se smatra najboljim receptom za zdravlje. Potrebno je pomiješati 2 manja lista celera, 1 jabuku i na kraju dodati barem 1 dl vode.
Pored jabuke koja je bogata C vitaminom celer je još jedna vrijedna namirnica. Ne samo što ima protuupalna svojstva i uništava neugodan zadah, dokazano je da celer može zaštititi od leukemije te sniziti pritisak.
Ako se želite osvježiti ukusnim i finim sokom iskušajte kombinaciju jabuke i oraha. U sokovnik dodajte jabuke i orahe i napravite sok s jedinstvenim i odličnim okusom. Prirodni sokovi su najbolji izbor jer u sebi ne sadrže konzervanse niti druge sastojke koji bi mogli negativno utjecati na vaše zdravlje, a osim boljeg zdravlja cjelokupnog organizma, dobri su i za njegu kože.

CATEGORIES
Podijelite ovoSviđa ti se post ? Zaprati nas na Facebooku!

COMMENTS